Cuma günü Yalı Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Büyük Birlik Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı Mehmet İspiroğlu, burada dernek başkanı Gökhan Bayraktar, dernek üyeleri ve çok sayıda mahalle sakini tarafından karşılandı. Mahalle sakinlerinin fikir, öneri ve düşüncelerini tek bir çatı altında toplayarak güçlü bir ses olarak duyurmak amacıyla bu derneği kurduklarını belirten Yalı Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Bayraktar, “15 üye ile yola çıktık. Bugün 200 üyeyi aşmış bulunuyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize sosyal imkanlar sağlayarak zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak önceliğimizdir” diyen Bayraktar, dernek faaliyetleri ve gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında İspiroğlu’na bilgi verdi. Gökhan Bayraktar’ın ardından Mehmet İsproğlu söz aldı. Derneklerin, sosyal yaşamdaki faaliyetlerin önemli olduğunu belirten İspiroğlu, “Mahallelerin menfaatlerini koruyan derneklerin olması, eksik ve ihtiyaçların giderileceği alternatif bir merkez haline gelmesi hem ilçemiz için hem de mahallelerimiz adına son derece olumlu girişimlerdir” dedi.

 

 

Her türlü desteği vereceğiz

 

Yalı Mahallesi 32 evler mevkiine yapılan spor tesisinde bugün birçok genç yeteneğin yetiştirildiğini söyleyen İspiroğlu, “Önümüzdeki yıllarda, Yalıspor, Karasuspor ve Sakaryaspor olmak üzere pek çok kulübümüze sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Karasu, geleceğin Bucaspor’u olacak ve futbolcu fabrikası haline gelecek. Sizlerin de bu konuda desteğinizi arkamızda görmeyi ve çocuklarımıza sahip çıkmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu. Yalı Mahallesi’nin planlarının 1998’de yapıldığını ve hiçbir sosyal alanın bırakılmamış olduğunu dile getiren İspiroğlu, “Sosyal tesis yapmak istesek, ışıklardan 32 evlere kadar alan yok. Park yapacak alan dahi bırakılmamış. Vatandaşın evini kamulaştırmadan alan açmak mümkün değil. Bu maliyetin altından da belediyenin kalkması imkansız. Boş arazi olsa ne istenirse yaparız. Yalı Mahallesi hem yüzölçümü hem de nüfus olarak Karasu’nun en büyük mahallesi. Burası bizim için önceliklerimiz arasında. Fakat mahallenin en büyük dezavantajı yatırım ve proje uygulanacak alanın kısıtlı olması” diye konuştu. Ayrıca Karasu’da örneği görülmeyen bir dernek oluşturulduğunu da ifade eden Mehmet İspiroğlu, “Belediye olarak ihtiyaçlarınız, eksikleriniz ne ise imkanlarımız çerçevesinde destek olacağımızın sözünü veriyorum” dedi.

 

Tüm soruları yanıtladı

 

Mahalle sakinlerinin neden aday gösterilmediğine dair sorusuna cevap veren İspiroğlu, 46 milyonluk ihale hakkında sorulan soruyu da titizlikle yanıtladı. Özellikle Yalı Mahallesi’nin öncelikli sorunu olan yol ve kaldırımların durumu hakkında da sorulan soruyu yanıtlayan BBP adayı Mehmet İspiroğlu, tamamlanan altyapı çalışmalarının beklendiğini ve sıranın üstyapıya yani yol ve kaldırımlara geldiğini ifade etti. Önümüzdeki dönemlerde festivallerin de yeniden yapılmasını hedeflediklerini söyleyen İspiroğlu, mahallenin ihtiyaçlarına yönelik sorulan tüm sorulara da açıklık getirdi. Bankamatik işçileri ile ilgili sorulan soruya da “Bana o kişilerin ismini getirin, gerekeni yapmazsam hesap sorun” diyerek cevap verdi. Verdiği cevaplar sonrası mahalle sakinleri tarafından alkışlanan İspiroğlu, fotoğraf çektirme isteklerine de kayıtsız kalmadı ve vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.