Genç İHH Sakarya ve Karasu temsilcilikleri tarafından Karasu Şehit İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi bahçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir engelli parkuru oluşturuldu. Öğrenciler, bu parkuru gözleri bağlı şekilde ve tekerlekli sandalye ile geçerek engelli vatandaşların yaşadığı zorlukları tecrübe etti.

 Parkurda zor anlar yaşadığını söyleyen okul öğrencilerinden Nisanur Şenek, “Engelli arkadaşlarımızın zor şartlar altında yaşamış olduğunu anladım. Parkuru yaparken zorlandım” dedi. Okul öğrencisi Betül Pekmezci ise “Bu parkuru hazırlayanlara teşekkür ederim. Bu duyguyu tatmamıza yardımcı oldu. Benim de yürüme engelli arkadaşım var. Onu anlamam için faydalı oldu. Sokakta gördüğümde daha çok yardım edeceğim” ifadelerini kullandı. Poyraz İsmail Göçmen ise “Yaparken zorladım, yere düşersem diye korktum. Engelliler için daha iyi bir zihniyete sahip oldum” şeklinde konuştu.

ONLARIN PENCERESİNDEN BAKTIK

Etkinliğin amacı hakkında bilgi veren Sakarya Genç İHH Sorumlusu Zeynep Didar Sağdıç, “Öğretmen ve öğrencilerimizin kurduğu empati parkurunda amacımız, günlük yaşantılarında engelli vatandaşların yaşadığı zorlukları ve nasıl engellerle karşılaştığını göstermek istedik” dedi.

Karasu Genç İHH Aktif Birim Başkanı Rabia Öztürk ise “Çeşitli nedenlerle sosyal yaşam alanlarında engellerle karşılaşan bireylere yönelik bir farkındalık oluşturmayı amaçladık. Hayata onların penceresinden bakabilmeyi ve öğrencilerde bu bilinci oluşturmayı sağlamaya çalıştık” diyerek sözlerini tamamladı.