-

Levanten kalite için alan destekli olarak fındık alım fiyatının 54 lira olarak açıklanmasını değerlendiren Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, Ordu’da yaptığı açıklamada 52 lira fındık ve artı 2 lira da 10 yıldır yapılan ve hiç zam yapılmamış 170 liralık dönüm başı gelir desteğini de ekleyerek 54 lira olarak açıkladı. Geçen yıldan bu yıla kadarki enflasyon farkını baz aldığımızda fındık alım fiyatının 100 lira civarı olması lazımdı. Her zamanki gibi dağ, fare doğurdu ve 52 lira civarında bir rakam açıklandı.

Tüccarın alacağı rakam ise 44 lira, en fazla 45 lira seviyesinde olacak. TMO’nun nem oranını, içindeki çakıl taşı ve toprak oranını çok incelediğinden bu fiyat bandında alacaklarını öğrendik. Ayrıca kurak bir yıl geçiriyoruz. Randımanın bu sebeple üst seviyede olacağını sanmıyorum. Dökülmelerin de başladığını duyduk. Rekoltede de düşüş olacaktır.

Allah, çiftçimize ve fındık üreticimize kolaylık versin. Tüm gider ve girdi maliyetlerinin arttığı bu süreçte fındık fiyatına yapılan bu fiyat açıklaması, üreticiyi mağdur edecektir. Hayırlısı olsun, daha kötü bir fiyat da açıklanabilirdi”