Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, basın açıklamasında bulundu. Başkan Coşkun, başıboş sokak hayvanlarının sadece Karasu’da değil, ülke gündeminde önüne geçilemez bir sorun haline geldiğini söyledi. Coşkun, “TBMM Dilekçe Komisyonu’na son 5 ayda 3 bin 985 şikayet başvurusu yapıldı. Ülke genelinde 1 milyon 300 bin hayvan kısırlaştırılsa da bu sorunun önüne geçilemiyor” sözlerini kullandı.

ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI

Yetkililerin konu ile ilgili bir an önce kalıcı çözüm bulması gerektiğini de söyleyen Başkan Oğuzhan Coşkun, “Karasu’da köpekler grup halinde geziyor. Evet kabul ediyoruz. Onlarda bu toprakların sahipleri ama onlara bu şekilde sahip çıkamayız. Hepinizin çocuğu en azından okul yolunda tek başında yürüyor. Bu da çocuklar için büyük tehlike arz ediyor. Karasu’da dahil olmak üzere bu konunun can kaybı yaşanmadan ivedi bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekiyor” dedi.

İSRAİL 173 BİN EVİ YIKTI

Açıklamasına İsrail-Filistin arasındaki savaşla ilgili devam eden Coşkun, “Arap Araştırmaları Derneği'ne bağlı Toprak Araştırmaları Merkezi'nin hazırladığı rapor, İsrail’in Filistinlileri evsiz bırakma girişimlerini tek tek ortaya koydu. İsrail işgal yönetimi 1948'den bu yana Filistinlilere ait 172 bin 900 evi yıktı ve bir milyon 324 bin Filistinliyi de tarihi Filistin topraklarından çıkmaya zorladı. Onlardan gasp ettiği arazilerin üzerine de dünyanın değişik bölgelerinden getirttiği beş milyondan fazla Yahudi göçmeni yerleştirdi. İşgalci İsrail’in kullandığı arazilerin yüzde 90'ının tapusu yani uluslararası hukuka göre dokunulmaz olan özel mülkiyeti Filistinlilerin elindedir” diye belirtti.

KULLANIMI YASAK BOMBA

“İsrail savaş suçu sayılan bombayı kullandı” diyen Başkan Coşkun, “İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail'i Gazze ve Lübnan'daki askeri operasyonlarında beyaz fosforlu mühimmat kullandığını tespit etti. Bu tür silahların kullanılmasının sivilleri ciddi ve uzun vadeli yaralanma riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Beyaz fosfor, havayla temas ettiğinde kendiliğinden tutuşarak alev alır ve 800 derece sıcaklığa ulaşabilir. İnsanlık dışı bir silah olarak kabul edilen fosfor bombası 1980 Konvansiyonel Silahlar Sözleşmesi'nin (BKSS) Ek-I protokolü uyarınca sivil halk üzerinde kullanılması yasaklandı” dedi.

İSRAİL İBADET, HASTANE DİNLEMİYOR

Başkan Coşkun, “İşgalci İsrail son bir haftada ibadethane ve hastane başta olmak üzere sivil alanları hedef alıyor. 22 bin 600 bina enkaza döndü, 19 sağlık merkezi hasar aldı. 18 ibadethane bombalandı. İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarında 47'den fazla ailenin tüm üyeleri öldürüldü. İsrail’in Gazze’de sivilleri hedef aldığına dikkat çekilen haberde, 500’den fazla kişinin öldürülmesiyle 47’den fazla ailenin nüfus kayıtlarından silindiği aktarıldı” açıklamasında bulundu.