Hafta sonu Saadet Partisi, Karasu ilçe basınıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Programa Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ömer Abdullah Ayhan, Karasu Belediye Başkan Adayı Oğuzhan Coşkun ve meclis üyesi adayları da katıldı.

KARASU HAK ETTİĞİ NOKTAYA GELMELİ

Programda konuşma yapan Karasu Belediye Başkan Adayı Oğuzhan Coşkun, “İnsanların sıkıca sarıldığını, bizleri bağrına bastığını, gözlerinden, sarılmalarından, dertlerinden anlıyoruz. Mükemmel bir kadromuz var. Daha samimi, Karasu’nun daha yaşanabilir kılınma konusunda başka bir menfi çıkarımı olmayan kadromuz var. Amacımız, niyetimiz, belediyemizi emin ellerde olduğu, Karasu halkıyla, basınımızla, çiftçisiyle, işçisiyle, esnafıyla, emeklisiyle tüm kadrolarıyla içinde olup dertlerini, sıkıntılarını dinleyip hep beraber huzur, güvenli, mutlu ve azimli bir ilçe inşa ederek Karasu’muzu hak ettiği bir noktaya çıkarma gayretinde olacağız” dedi.

ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Konuşmalarına devam eden Coşkun, “ ‘Karasu’nun hakkettiği yaşamda bu değil’ diyerek yola çıktık. İlçemiz Sakarya’mızın en güzide ilçesi, denizi, longozu, Kızılcık tepesi, denizi gören mükemmel yerleşimlerimiz, Maden Deremiz gibi mükemmel bir coğrafyada. Pazarlamamızı yapamadığımızdan ilçemizden düzensizlik, ahenk bozukluğundan dolayı ilçemiz düzgün planlı bir yatırım alamıyor. Buda ilçemizdeki işsizlik ticaret gibi esas unsurlara etki ettiğinden vatandaşımız ekonomik manada daralıyor. Mutsuzluk, umutsuzluk kasvete bürünüyor. Karasu’muzun hakkettiği değer bu ise hak edilen yaşamda bu değil diyerek yola çıktık. İlçemizin hak ettiği değer bu değil. İlçemize sadece yerli turist değil yabancı turistleri çekme hususunda çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

BU YÖNETİM KABUL EDİLEMEZ

Başkan Ayhan konuşmasına 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi memlekete, ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak başladı. Ayhan, “Şahıslara küserek, kızarak bir ilçeyi hizmetten mahrum bırakmayı şiar edinen yönetimler kabullenemez. Karasu’ya dair bazı problemler var bunların giderilmesi Büyükşehir olarak önceliğimiz olmalı, şahıslara küserek kızarak bir ilçeyi hizmetten mahrum bırakmayı şiar edinen yönetimler kabullenemez. Karasu’muz sürekli bu ceremeyi çektiğinin farkındayız. Hizmet işi gönül işiyse eğer gönlü kişiye indirgemek siyasetin ayıbı olduğunun farkındayız. Bunun için kollarımızı sıvadık ve milli görüş belediyeciliği olarak, kişi, şahıs, alınan oy neticesine göre değil, hizmete, soruna susamış ilçelerimizi, mahallelerimizi geçmişte nasıl öncelediysek şimdide önceleyeceğiz” dedi.

KARASU BÜYÜK NİMET

Ayhan, “Karasu baktığımız zaman büyük bir nimeti aynı zamanda da büyük bir külfeti içinde barındırıyor. Eğer siz nimeti doğru yönetmezseniz size bir külfet haline gelir. Karasu’da benim gördüğüm o nimet doğru yönetilmemiş. Cenab-ı Hak Karasu’ya bir deniz bahsetmiş ondan doğru şekilde istifade edilmemiş. Örneğin Karasu limanımız Karasu’ya öncelikli yatırımdı, ama yanlış konumlamadan dolayı büyük bir külfet olarak sahile verdiği zararı görebiliyoruz. Kumsalımıza bakıldığı zaman harabe görüntüsünden bile arındıramamışız. Bir turizm imkanı insanların teveccühünü bahşetmiş yazları milyonu bulan nüfusumuz var ama bu doğru bir şekilde yönetilmemiş doğru bir şekilde istifade edilmemiş” dedi.

İMAR DEĞİL İMHA ÇALIŞMASI

“Bunların neticesinde Karasu’nun kendi sakinlerinin yaşayamadığı, nefes alamadığı, rahat edemediği, memnun olamadığı bir düzene dönüşmüş. Karasu halkı bunu hak etmiyor. Siz bir yeri imar edebilirsiniz ama siz imar ederken gönülleri imar etmeği nesilleri imar etmeyi düşünmezseniz yani gelecek nesiller için doğru bir şehir kurgulamayı düşünmezseniz aslında siz bir imar çalışması değil imha çalışması yapmış olursunuz. Bunu da o an hissetmezsiniz. Ama şöyle fotoğrafa geri çekilip baktığınızda 5 sene 10 sene 20 senelik periyotlarda geldiğimiz noktada aslında biz iyi bir noktaya geldiğimizi düşünürken farklı noktaya gelmiş oluruz” açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi Karasu Basın Servisi

Saadet Partisi Basın Kahvaltısı Ömer Abdullah Ayhan F1

Saadet Partisi Basın Kahvaltısı Ömer Abdullah Ayhan F2

Saadet Partisi Basın Kahvaltısı Ömer Abdullah Ayhan F3

Saadet Partisi Basın Kahvaltısı Ömer Abdullah Ayhan F4

Saadet Partisi Basın Kahvaltısı Ömer Abdullah Ayhan F5