Her yıl 4 Ekim günü kutlanan Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Karasu Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Hayvan Barınağı, çok sayıda öğrencinin ziyaretini kabul etti. Barınakta tedavi görmekte olan hayvanlara yem veren ve onları seven çocuklar, unutulmaz bir gün yaşadı. Öğretmenleri eşliğinde barınağı ziyaret eden öğrencilere gün boyu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da eşlik etti. Bakım gören sokak hayvanlarına büyük ilgi gösteren öğrencilere ziyaretleri sonunda Hayvanları Koruma Günü rozetleri ile içerisinde hayvan yemi bulunan paketler hediye edildi. Barınak Veteriner Hekimi Hamza Ayar, çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verirken barınağın işleyişiyle ilgili sorulan soruları da titizlikle yanıtladı.

 

 

Dünya, hayvanlarla güzel

 

Barınağı ziyaret eden öğrencilerden Sude İlayda Tekin, “Hayvan barınağını ziyaret ettiğimiz için çok mutlu oldum. Köpekleri ziyaret ettik, onlara yem verdik. Sokakta yaşayan hayvanlara elimizden geldiği kadar yardım edelim, hasta veya yaralı hayvan görürsen hayvan barınağına haber verelim. Ben de çevremdeki sahipsiz hayvanlara yemek veriyorum. Herkes çevresindeki hayvanlara bakarsa dünya daha güzel olur” diyerek duygularını dile getirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise “Böylesine anlamlı ve özel bir günde dünyanın en masum canlıları olan hayvanlar ile geleceğimiz olan çocuklarımızın bir araya gelmesi önemli bir etkinlik. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sebebiyle tüm okullarımız,  öğrencilerini hayvan barınağına getirerek bir gün de olsa ilgiye ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarına sahip çıktı. Bu bilincin çocuklarımıza aşılanması ve yarının büyükleri olduğunda bizlerin yaptıkları hataları yapmamaları için hayvanlara sevgi göstermeleri için önemli bir adım atıldı. Hayvan sevgisine sahip olan her birey, dünya sevgisine de sahip olur” şeklinde konuştu.

 

En kolay ve etkili görev

 

Hayvan Hakları Eğitim Derneği Başkanı  ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Derya Yücesan ise “Hayvan sevdalısı gönüllüler ve belediyemiz ile el ele vererek sokak hayvanları için mücadelemizi veriyoruz. Sokak hayvanlarına zarar verilmemesi ve zarar verenlere tepki göstermek, yapılabilecek en kolay ama en etkili davranıştır. İnsanlara ve hayvanlara zarar gelmesinin asıl sebebi, kötülerin çok olması değil, iyilerin sessiz kalmasıdır” şeklinde konuştu. “Unutmayalım ki biz, dünyanın sahibi değil, birer parçasıyız. Doğa ve hayvanlar da dünyanın en büyük parçası. Hayvanları korumak, onları korumak da biz insanların asli görevidir. Görevimizi unutmamalı ve her fırsatta yerine getirmeliyiz” diyen Yücesan, sözlerini “Dileriz ki tüm kafesler boşalır. Hayvanlar, doğal yaşam alanlarında güven ve huzurla yaşar. Bu duygularla 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun” ifadeleriyle tamamladı.

 

HABER: Nevtan Angün / Fotoğraflar: Esra Angün