-

Çarşamba günü saat 10:00’da Türkiye’de olduğu gibi Karasu’da da “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla eş zamanlı olarak toplantı gerçekleştirildi. Karasu Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında gerçekleşen toplantıya İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı daire amirleri katıldı.

Toplantıda il genelinde Sakarya valiliği nezdinde canlı bağlantı kurularak Sakarya Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kaymakamlıklara çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nda kadına hizmet birimleri ziyaret edildi ve bilgi alındı. Ardından Karasu Atatürk Bulvarı’nda Karasu Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından stant açıldı ve vatandaşlara broşürler verilerek bilgilendirildi.

DESTEK İÇİN HAZIRIZ

Ekipler, kadınlara Kadın Acil Destek Uygulaması’nı (KADES) telefonlarına indirerek şiddet gibi durumlarla karşılaştıklarında uygulama sayesinden daha kolay destek alabileceklerini belirtti. Amaçlarının kadına şiddete yönelik çalışmaları sıklaştırarak farkındalığı arttırmak olduğuna vurgu yapan Dr. Helvacı, “Ulusal düzeyde kadına yönelik şiddetin azaltılması noktasında devletimizin ön görmüş olduğu önlemlerin hayatiyete geçmesini sağlamak için buradayız. Faydalı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Amacımız kadınlarımızın ne tür haklarının olduğu konusunda bilgilendirip bilinçlendirmek” diyen Karasu Sosyal Hizmetler Müdürü Metin Yıldırım ise, “Kadına şiddeti kesinlikle reddediyoruz. Kadınlar için elimizden gelen tüm hizmetin en iyisini müdürlüğümüz ve bakanlık olarak vereye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İlçenin duyarlığı konusuna da değinen Yıldırım, “Kadınlarımızı davet ediyoruz. Olumlu yaklaşımlar da alıyoruz. Bazıları tepki de gösteriyor. Tam olarak istediğimiz noktada değiliz. Zamanla daha iyi yere gelecek, inşallah. Biz de bu konuda tüm desteğimizi vereceğiz. Kadına şiddetin Karasu’daki oranının yüksek olduğunu da vurgulayan Yıldırım, “Zamanla kadınları ve erkekleri bilgilendirerek, kamu kurum ve kuruluşların çalışmalarıyla sayının asgari seviyeye ineceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.