Cuma günü parti binasında ilçe basını ile bir araya gelen Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanı Osman Önal, partisinin meclis üyeleri eşliğinde ilçe gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. Karasu sahili, kıyı erozyonu, ilçe nüfusu ve hastane konularında vurgu yapan Önal’ın ardından meclis üyeleri de çeşitli konulara değindi. Önal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

NÜFUSA HİZMET YETİŞMİYOR

“Karasu, yoğun bir sezon geçiriyor. Yaklaşık bir buçuk milyon insanı ağırladık ve ağırlıyoruz. Bazı hizmetler ve hizmet veren kadrolar, bu nüfusa yetişmekte zorluk çekiyor. Karasu Belediyesi’nin bu konuda önlemler alması gerekiyor. Bunu yanı sıra kalabalık bir nüfusu ağırlayan sahilimizde halen bir kıyı erozyonu tehdidi devam ediyor. Buna da bir kalıcı çözüm bulunmuş değil.

Hastanemiz, eski yerindeyken günde 8-10 arası ameliyat yapılıyordu. Bugün ise yeni hastane binamızda ameliyat yapılmasını bırakın, cerrahi sünneti bir Sakarya il merkezine sevk ediyorlar. Hiçbir cerrahi operasyon yapılamıyor. Acil servisinde 4-5 doktor hizmet vermesi gerekirken, bu yoğunlukta en fazla 3 doktor hizmet verebiliyor.

ÇÖZÜM YERİNE SERZENİŞ

İktidar partisinin ilçe temsilcileri bu sorunlara çözüm bulması gerekirken serzenişte bulunuyorlar ve “Karasu unutuldu, terk edildi” gibi ifadeler kullanıyorlar. İktidar partisi belediye başkanı serzenişte bulunamaz, çözüm bulur. Bölgenin milletvekili var ama çözüm yok. Bu durumda çözüm bulunamıyorsa ne zaman bulunulacak? Çözümü kim bulacak? Kimden bekliyorsunuz?”

KARASU SAHİPSİZ

Başkan Osman Önal’ın ardından söz alan Meclis Üyesi Metin Yıldırım ise, “Karasu sahipsiz. Yapılan yatırımlar ve şehirleşme plansız. Bugün sonuca ulaşamamış durumda. Bunlar Karasu’nun turizmini de olumsuz etkiliyor. Bölgenin vekili çıkıp talihsiz açıklamalar yapmakla yetiniyor” dedi.

20 YILDIR NEREDESİNİZ?

Meclis Üyesi Mustafa Çalık da çeşitli konulara değindi. Çalık, “İlçe başkanlığı ve belediye başkanlığı süresince Karasu’da 20 yıl karar noktasında olan İshak Sarı’nın sorunları bu zamana kadar neden dillendirmediğini açıklaması gerekir. Serzenişte bulunduğu konular bugün oluşmadı, 10 yıldan fazladır vardı. Neden zamanında dile getirilmedi ve çözüm bulunamadı? Şimdi bu serzeniş niye? Hastane, emniyet alarm veriyor. Personel yetersiz, PTT’de kargo bölümü yetişemiyor talebe. Takviye neden yapılmıyor?” diye konuştu.

Osman Önal Bölgede Vekil Var Çözüm Yok F1

Osman Önal Bölgede Vekil Var Çözüm Yok F2

Osman Önal Bölgede Vekil Var Çözüm Yok F3

Osman Önal Bölgede Vekil Var Çözüm Yok F4

Osman Önal Bölgede Vekil Var Çözüm Yok F7

Editör: Nevtan Angün