Karasu Devlet Hastanesi’nde palyatif hasta yakını okulu açıldı. Okulda hasta yakınlarına eğitim verildi. Palyatif hasta yakını okulunun amacından bahseden Başhekim Yardımcısı Kübra Sarıçamlık, “Hayat boyu tedavi sürecinde olan hastaların yaşam kalitesini yükseltmek, hastalığa bağlı olarak ortaya çıkabilecek olumsuzlukları azaltmak amacıyla tercih edilmektedir. Palyatif bakım, bir kişinin kendisi ve ailesi için yaşam kalitesine odaklanarak mevcut bakımını iyileştirmeyi amaçlamaktadır” dedi.

EĞİTİM VEREN UZMANLAR

Palyatif hasta yakınlarına hastalarının yatış süreci boyunca ve eve taburculuk sonrası hastanın bakımıyla alakalı multidisipliner ekiple birlikte hasta yakınlarına palyatif süreçle ilgili eğitim Aile Hekim Uzmanı ve Palyatif Sorumlu Hekimi Sinem Özaydın Sarı, palyatif hastalarında hemşirenin rolü Palyatif Sorumlu Hemşiresi Fatma Nur Şirin, palyatifde  diyetisyenin rolü Diyetisyen Özge İpek, palyatifde psikoloğun rolü Psikolog Nuran Arslan, palyatifde sosyal hizmet uzmanının rolü Sosyal Hizmet Uzmanı  Mira Mizgin Aslan, palyatifde evde sağlık süreci Acil Tıp Teknisyeni Naciye Turhan, palyatifde fizyoterapistin rolü Fizyoterapist Hacer Aksoy ve palyatifde manevi desteğin rolünü Seyfettin Sevinç tarafından verildi.

BELGELER VERİLDİ

Verilen eğitimlerin sonunda hasta yakınlarına katılım belgesi verildi. Düzenlenen programa ise palyatif hasta yakınlarının yanı sıra Başhekim Yardımcısı Kübra Sarıçamlık, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müge Yıldız, İdari Mali İşler Müdürü Hasan Yılmaz, Hastane Müdür Yardımcısı Abdullah Yavuzyiğit, Kalite Birimi Gizem Karacıklar ve Tuğba Vatangül katıldı.