-

Pandemi sürecinde öğrencilerin sağlığını ve güvenliğini en üst seviyede tutacak önlemler aldıklarını ve ara tatile kadar olan süreyi bu önlemler altında tamamladıklarını belirten Yalı İlkokulu Müdürü Rıza Özdemir, Okulum Temiz Belgesi’ni de aldıklarını belirtti.

“Okulumuz Temiz Belgesi’ni almak için çalışmalarımızı hem masa başında hem de sahada tamamladık ve almaya hak kazandık” diyen Özdemir, bu kapsamda okulumuzda çeşitli bakım çalışmaları da gerçekleştirerek Yalı İlkokulu’nu bir kolej görünümüne kavuşturduklarını söyledi.

GİRİŞTE YÜKSEK GÜVENLİK

“Pandemi süreciyle birlikte temizlik, hijyen ve güvenliği en üst düzeye çıkarttık. Okul girişinde bir güvenlik noktamız mevcut. Okulumuza HES kodu sunulmadan, ateş ölçümü yapılmadan ve giriş formunu doldurmadan girilmesine izin vermedik” diyen Rıza Özdemir, “Velilerin, her an okula girişine de izin vermedik. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği gereği okula giriş ve çıkışlar en azami seviyede tuttuk” şeklinde konuştu.

SINIFLAR BİRBİRİNE TEMAS ETMEDİ

Özdemir, “Çocuklarımızın teneffüslerde aynı anda mola vermesinin de önüne geçtik. Teneffüs ve ders zili çalmıyoruz. 10’ar dakika arayla her sınıf ayrı ayrı teneffüse çıktı. Öğretmenleri de sınıflarının başında her teneffüste nöbetçi oldu. Bir sınıf derse girerken diğer sınıf teneffüse çıktı. Böylece birbirlerine temaslarını engelledik” diyerek temas konusuna vurgu yaptı.

Okullarının en büyük eksiğinin, öğrenci tuvaletlerinin bina dışında bulunması olduğunu belirten Özdemir, “Diğer eksiğimiz de okulumuzu önündeki yolun asfaltlanması. Yağışlı havalarda öğrencilerimizin giriş ve çıkışı sorun oluyor. Kuru havada da toz kalkıyor. Sağlık açısından son derece olumsuz” diyerek Karasu Belediyesi’nden bu konuda destek beklediklerini ifade etti.