-

VATANDAŞ DERTLi, ESNAF BEKLENTiLi (izle):

...

Pazartesi günleri kurulan Karasu Halk Pazarı’nda kalabalık göze çarptı. Vatandaş, artan fiyatlardan şikayet ederken, Pazar esnafı da kendilerinin süpermarketlere göre daha ucuz olduğunu iddia etti. Karasu Pazarcılar Derneği Başkanı Halit Yavuzyiğit de vatandaşa “Pazardan taze ve ucuza alışveriş yapın” çağrısında bulundu.

Yavuzyiğit, “Karasu Halk Pazarı’nda hem taze hem ucuz ürün bulma şansı var. Süper marketlerde bu fiyatlara alışveriş yapamazsınız. Bazı ürünlerde 5-10 lira dahi ark ediyor” dedi. Yavuzyiğit ayrıca kar yağışından sonra her üründe fiyat artışı yaşandığına da dikkat çekti.

FİYATLAR ORTADA

Pazar esnafı Raif Kınalı, “Marketlere göre ucuzuz. Portakal 5 lira, mandalina 3,5 lira, muz 10 lira. Elma 5 lira, armut, 5 lira, iki ile limon beş lira” diyerek vatandaşın alışverişini pazardan yapmasını tavsiye etti.

Vatandaş ise fiyatlardan şikayetçiydi. Sabri Çelik, “Markete mi gidelim pazara mı gidelim şaşırdık. Fiyatlar çok yüksek, hiçbir şey yemeyelim” diye tepkisini dile getirdi. Mehmet Gündoğdu ise “Pazar arabamı boş getirdi boş gidiyorum. Ülkemiz bitmiş durumda, herkes şapkasını önüne koyacak” diye konuştu.

DÜN TARLADA BUGÜN TEZGAHTA

Pazar esnaflarından Bayram Ali Çuhadar ise birinci sınıf meyvelerde 1 ile 1,5 lira fiyat farkı olduğunu söyledi. Çuhadar, “Domates 10 lira, yerli Kaynarca pırasası 8 lira, Sinanoğlu ıspanağı 10 lira. Bu fiyata bu tazelik markette bulunmaz. Dün tarlada olan bugün tezgahımızda” diyerek fiyatlardan örnek verdi.

Pazardaki rahat ve tazeliğin hiçbir yerde olmadığını söyleyen esnaf Ümit Kaya da “Bizde fiyat belli, ürün belli. Pazarlar olmazsa marketlerin fiyatlarının ne olacağını görürsünüz. Markette 60 liraya ezine peyniri bulamazsın, pazarda bu fiyat” derken Semih Gelturan, “Çekirdek piyasa 40-50 lira, pazarda 30 lira. 200 liralık Antep fıstık bizde 130 lira” dedi.