Her yıl 31 Aralık gecesi düzenlenen Mekke’nin Fethi Gecesi programı, bu yıl Sakarya il merkezinde gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karasu Temsilcisi Murat Ali Aksoy, “31 Aralık Salı gününü 1 Ocak Çarşamba gününe bağlayan gece Mekke’nin fethinin yıldönümü olarak kutlanacaktır. Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamaları, bu yıl da ülkemiz genelinde birçok il ve ilçe merkezinde yapılacak olan salon programları ile gerçekleşecektir. Sakarya’da da düzenlenecek olan programda, 2.358 gencimizin katıldığı ve 16 ilçemizde gerçekleşen Siyer-i Nebi bilgi yarışmasında dereceye giren gençlerimize de hediyeleri verilecek” şeklinde konuştu.

 

Fethi anlamak

 

Fetih; bir işgal değil, insanın toplumun ve doğanın, sevgiyle, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Biz, bir insanını kurtarmanın bütün insanları kurtarmak gibi olduğuna inanırız. Bir insanı haksız yere öldürmenin de bütün insanları haksız yere öldürmek gibi olduğuna inanırız. Şehadeti anlamayanlar fethi anlayamaz. Fetih ile işgali ayırt edemezler” diyen Aksoy, “Mekke’nin fethinin 1389.yıldönümü vesilesiyle Mekke şehrinin insanlık tarihindeki önemine de değinmek gerekir. Bu inanç ve duygularla tertip edeceğimiz Mekke'nin Fethi Gecesi programına yüreğinde Hz. Peygamber sevdası olan, Mekke aşkı olan tüm Karasuluları ve Sakaryalıları davet ediyoruz” diyerek tüm Karasu halkına çağrıda bulundu.

 

Araç kaldırılacak

 

AGD Karasu Temsilcisi Murat Ali Aksoy, “31 Aralık gecesi saat 19:54’te Adapazarı Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenecek olan Mekke’nin Fethi Gecesi programı için Karasu Merkez Camii önünden araç kaldırılacak. Programa konuşmacı olarak İlahiyatçı ve Yazar Abdülaziz Kıranşal katılacak. Sakarya Büyükşehir Mehter Takımı, programda bir dinleti sunacak. Ayrıca Bedirhan Buğra Koçak’ın okuyacağı sela, Mustafa Ensar Kahraman’ın okuyacağı ezanın ardından Ömer Faruk Cambazlar da bir Kur’an-ı Kerim tilaveti sunacak” diyerek program hakkında detaylı bilgi verdi. Aksoy, programa katılım göstermek isteyenlerin AGD Karasu İlçe Temsilciliği’ne başvurabileceklerini de sözlerine ekledi.

 

 

Editör: Karasu Haberleri