KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi

 

Karasu ve Kocaali’de iki ay içerisinde meydana gelen çeşitli hırsızlık olaylarının şüphelileri, Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü ve Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri’nin titiz takibi sonucu kıskıvrak yakalandı. Hırsızların, Karasu ve Kocaali’de özellikle yazlık olarak kullanılan evlerin PVC kapı ve camlarının özel bir aparatla açarak girdikleri ve evlerden kombi, televizyon, dizüstü bilgisayar gibi eşyalar çalarak ortadan kayboldukları belirtildi.

 

Adım adım izlediler

 

Karasu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla hırsıların yakalanmasına yönelik başlatılan kapsamlı çalışmayı Asayiş Şube Müdürlüğü yürüttü. Şüpheli şahısların çaldıkları eşyaları Kocaeli ili Karamürsel ilçesine götürdükleri tespit edildi. Şüphelilerin her hareketini adım adım izleyen Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, gerçekleşen son hırsızlık olayı sonrası Kocaeli ve Sakarya’da üç farklı adrese operasyonda gerçekleştirdi.

 

7 gözaltı

 

Gerçekleştirilen operasyonda hırsızlık suçundan 13 suç kaydı bulunan B.Ö (22) ve çeşitli suçlardan üç adet kaydı bulunan S.M.S (22); bu şüphelilerin aracına yönelik yapılan operasyonda B.A (22) ve çalınan eşyaları Karamürsel ilçesindeki ikinci el eşya dükkanına indirilmesi sırasında yapılan operasyonda ise 17 adet hırsızlık kaydı olan R.E (23), çeşitli suçlardan 5 adet kaydı bulunan M.A (27), çeşitli suçlardan 5 adet kaydı olan T.C (30) ve R.K (30) isimli şahıslar gözaltına alındı.

 

Eşyalar bulundu

 

İkinci el dükkanında yapılan aramada Sakarya’dan çalınan 17 adet televizyon, 7 adet kombi, 1 adet dizüstü bilgisayar ele geçirildi. Çalıntı eşyaları Karamürsel'e götürdükleri araçta yapılan aramalarda ise hırsızlık için kullanılan çok sayıda aparat ele geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde dört gün süren sorgularının ardından Karasu Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerden R.E, S.M.S, B.Ö, M.A ve B.A tutuklanarak cezaevine gönderildi. T.Ç ve R.K isimli şahıslar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen eşyaların, sahiplerine teslimi sırasında emniyet mensuplarının da bizzat etkin rol alması büyük beğeni topladı.

 

HABERE AİT VİDEO: