-

AMAÇ KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ (izle):

...

Avrupa Birliği Erasmus Programı hibeleriyle gerçekleştirilen Korfball projesi, Karasu’da başladı. Türkiye’de ilk kez düzenlenen projede Bosna Hersek, İtalya ve Romanya yer aldı.

Romanya’nın zoom üzerinden dahil olduğu proje kapmasında Bosna Hersekli ve İtalyan misafirler, Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’nin bahçesinde kadın erkek eşitliğine vurgu yapan korfball sporunda ter döktü. 16 kişilik ekipten oluşan projenin tüm okullarda yaygınlaştırılması hedefleniyor.

DÖRT ÜLKE ORTAK

Karasu Gençlik, Sanat ve Spor Kulübü Derneği (KARGENÇ) Kulübü Başkanı Ersel Aydın, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde başlatılan projede KARGENÇ olarak Türkiye ortağıyız. Partnerler; Romanya, Bosna Hersek ve İtalya da diğer ortaklarımız” dedi.

Projenin amacının özellikle ortaokul ve lise çağındaki çocuklarda cinsiyet eşitliğine spor yoluyla dikkat çekmek olduğuna vurgu yapan Ersel Aydın, “Korfball, ülkemizde daha çok yeni başlayan, büyükşehirlerde birkaç üniversitede faal olan bir spor. Korfball sporunun belki de birçok kişi adını bilmiyordur” şeklinde konuştu.

AMAÇ EŞİTLİK

Sporun özelliğinin kadın ve erkeklerin aynı anda oynaması olduğunu ifade eden Aydın, “Kadın ve erkeklerin birbirine karşı rakip olmadan oynaması da sporun bir özelliği. Onlara saha içerisinde eşit bir ortam oluşturmuş oluyor. Örneğin bir maçta en çok sayıyı atan bir kadın yahut bir erkek olabilir” dedi.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Sorumlusu Fatma Betül Gökhan ise “Ulusal anlamda bir projeye ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Projenin ana teması kadın ve erkek eşitliğine vurgu yapmak. Öğrenciler ve eğitimciler ortak bir turnuvada bu temayı gözler önüne serdi” diye konuştu.