Karasu Belediyesi tarafından oluşturulan ve yardıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermek adına hizmet veren Giysi Bankası’nı ziyaret eden Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı’dan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. “İhtiyacın yoksa al getir, ihtiyacın varsa al götür” sloganı ile yaklaşık iki yıldır hizmet veren Giysi Bankası’nda ihtiyaç sahibi vatandaşlara, giysi, ayakkabı ve eşya gibi temel ihtiyaçların sağlandığını belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı, “Hizmete başladığımız günden itibaren bugüne kadar kıyafetten, ev eşyasına, hasta bezinden çocuk bezine kadar her türlü malzeme temini yaparak yaklaşık 6.000 vatandaşımıza ulaştık” dedi.

 

“Kızılay Karasu Başkanlığı ile de koordineli çalışarak bu kurumdan çok sayıda malzeme temin edilmiş ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşılmıştır” diyen Tatlı, “Giysi Bankası’na gelerek destek olan ve malzeme temin eden tüm vatandaşlarımız kayıt altına alınmaktadır. Böylece bağışçı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız arasında hızlı bir köprü kurabilmekteyiz. Bizlere sürekli eşya ve kıyafet desteğinde bulunan vatandaşlarımız ile esnafımıza da teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımızda bizlere destek olan Kaymakamımız Aziz Mercan ile Belediye Başkanımız Mehmet İspiroğlu’na da teşekkürü borç biliriz” ifadelerini kullandı.

 

 

Çalışmaları yerinde inceleyen ve detaylı bilgi alan Kaymakam Aziz Mercan ise, “Bugüne kadar 3.174 yabancı uyruklu mülteci vatandaşımıza, 2.120 yerli vatandaşımıza ve 400 Roman vatandaşımıza destek olunmuş. İlçemizde ekonomik yönden güçlü olan insanlarımızın bu projeye destek vermesini bekliyoruz. Ne kadar çok destek olunursa, o kadar fazla sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ulaşmak mümkün olacaktır. Değerli çalışmalarından dolayı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü başta olmak üzere destek veren vatandaşlarımıza ve ilçemiz firmalarına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Gençbay ile bazı birim amirleri de hazır bulundu.