CHP Karasu İlçe Örgütü’nde kongre süreci başladı. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan olağan ilçe kongresi öncesi partide delege seçimi yapıldı. Cumartesi günü ilçe binasında yapılan seçim, beraberinde tartışmaları da getirdi. Saat 10:00’da kullanılan ilk oyla birlikte başlayan delege seçimi, saat 17:00’da sona erdi. Mesaj atarak partilileri bilgilendirdiklerini ifade eden CHP Karasu İlçe Başkanı Nurhan Aydın, “Cumartesi günü mahalle muhtarlıkları delege seçimini gerçekleştirdik. Pazar günü saat 12:00 ile 17:00 arası da küçük mahalle ve tüm üyelerimizin de katılımıyla oy kullanma işlemine devam edeceğiz. Tüm gerçek CHP’lileri bilinçli şekilde oy kullanmaya davet ediyoruz” dedi. Aydın, yönetim kurulu üyeleri, seçim süresince oy kullanamaya gelen partililerle yakından ilgilendi.

 

Tarihi yanlış yapıldı

 

CHP Sakarya İl Başkanlığı için adı geçen Hüseyin Avni Şahin, seçimin demokratik bir çerçevede yapılmadığını iddia etti. “Diğer üyelere seçme ve seçilme hakkı verilmedi. Delege seçiminde, kişi kendi adını da yazabilir. Başkan ve başkan adayları, üyelere seçme seçilme hakkı tanımadı” diyen Şahin, seçimle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Oy kullanacaklara, başkan adaylarının verdikleri listeleri zarfa atmak suretiyle oy kullandırıldığını iddia eden Hüseyin Avni Şahin, “CHP, Karasu’da tarihi bir yanlış yaptı. Bu bir kurnazlıktır. Bu bir ilçe başkanlığı seçimi değil, delegasyon sistemidir. Şaibe vardır ve gözler önüne serilmiştir” şeklinde konuştu.

 

Demokratik bir seçim değil

 

Parti odasında ilçe başkan adaylarının delege isimleri yazarak koydukları pusulalarla oy kullanacak kişilerin yönlendirildiğini ifade eden Şahin, “CHP İlçe üyelerinden kimseye seçme ve seçilme hakkı verilmedi. Elimizdeki pusulaların birinde Avukat Aykut Süt, diğerinde ise Gökhan Özkan’ın listesi yazıyor. Bunların haricinde insanlar kendi ismini yazıp oy kullanamıyor, başkasının adını yazamıyor” dedi. “Önceden hazırlanan listelerden birinin sandığa atılmasını zorlamak demokratiklik dışıdır” diyen Şahin, sözlerini “Belki üyeler, başka birinin delege olmasını isteyecek. Bu seçimin neresi demokratik? Yıllardan beri sancılı seçim geçiriyoruz. Amacımız birlik ve beraberlik içinde yürümek. Ama bu tür bir seçimi de kabul edemeyiz” diyerek tamamladı.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Cihan Emre

 

DELEGE SEÇİMİNDEN FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: