Karasu’da etkili olan yağış sonrası gece saatlerinde Sakarya Nehri’nin su seviyesi yükseldi. Yatağından yaklaşık 3 metre yükselen nehir taşarak tarım arazilerini sular altında bıraktı. Tuzla Mahallesi’nin yanı sıra Hürriyet, Akkum ve Manavpınarı mahallelerinde de tarım arazileri, bahçeler, tavuk kümesleri, ahırlar ve işletmeler, su baskınından olumsuz etkilendi. Baskından etkilenen arazilerde su seviyesi 60 santimetreyi buldu.

Tuzla Mahallesi Muhtarı Mehmet Ertürk, “Nehir 3 metreye yakın yükseldi. Tarım arazilerimiz su altında. Tuzla Köprüsü ayağına biriken pislikler tehlike saçıyor” derken Tuzla Mahallesi’nde işletmecilik yapan Selman Yümnü, “Sabah uyandığımızda nehrin 3 metre yükseldiğini gördük. İşletmemizin iskelesi sular altında. Mal kaybımız yo kama su seviyesinin artmasından korkuyoruz” dedi.

Tuzla Mahallesi’nde yaklaşık 2 bin dönüm arazinin sular altında kaldığı görülürken, Karasu-Adapazarı yolunun Tuzla mevkiinde bulunan iki yanının ise tamamen su altında kaldığı ve bazı evlerin de su baskını ila karşı karşıya kaldığı öğrenildi.