-

BEŞ İLÇENİN STK BAŞKANLARI BİRLEŞTİ (izle):

.

KUZEYDE KİMİ MİLLETVEKİLİ GÖRMEK İSTERSİNİZ? TIKLA - ANKETE OY VER

.

Cumartesi günü Ferizli ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği kuzey bölgesi başkanları kahvaltı programında bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda, 2023 Türkiye genel seçimlerine yaklaşık 6 ay kalmasıyla birlikte Karasu, Kocaali, Ferizli, Kaynarca ve Söğütlü ilçelerinden oda başkanları, kuzey bölgesine sahip çıkacak, sivil toplum kuruluşlarını dikkate alacak, bölgenin hassasiyetlerini gözetecek, TBMM’de Sakarya’yı bangır bangır gündeme getirecek ve kuzey bölgesinin makus talihini yenecek siyasetçiler istediklerini vurguladı.

Oda başkanları, hangi siyasi partinin kuzey bölgesinin siyasetçisinin seçilebileceği sıraya koyarsa o adayın seçilmesi için gayret edeceklerinin de altını çizdi. Programda ev sahipli yapan Ferizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Paşalı, bir konuşma yaptı. “Sakarya’nın kuzey bölgesi ilçelerimiz turizm, tarım ve sanayi açısından önemli bölge olmasına rağmen ilçelerimizi temsil etme noktasında hiçbir siyasi parti listelerinde seçilecek yerlerde yer almadılar” diyerek sözlerine başlayan Başkan Paşalı, şu ifadeleri kullandı:

“Sakarya’nın kuzey bölgesi adeta siyasette yok sayıldı. Kuzey bölgesi olarak gerekli ihtiyaç duyduğumuz yatırımları yeteri kadar alamadık. Karasu, Kocaali, Ferizli, Söğütlü ve Kaynarca ilçelerimizin içinde bulunduğu Sakarya kuzey bölgesi olarak gerek tarım gerekse turizm ve sanayi olarak ülkemize büyük katma değer sağlıyor. Fakat bu sağladığı katkının karşılığını yeteri kadar alamıyoruz.

Devletimiz bugün ülkenin en ücra köşelerinde duble yol ve havaalanı yapabilecek güçte olduğunu kanıtladı. Bölgemizin bu yatırımlara ulaşamamasının en büyük nedeni, bölgemizde temsil edecek bölgenin sorunlarına hakim burada yetişmiş yeteri kadar milletvekillerimizin TBMM’de bulunmamasıdır.

Bölgemiz, ülkemizin en yoğun göç alan yerlerin başında yer alıyor. Bölgemizde okullaşma ihtiyacı tam olarak karşılanmıyor. Bölgemiz için gerekli olan yeni okulların yatırım planına alınması ayrıca bölgemizde bir ihtisas üniversitesinin kurulmasına acilen ihtiyaç var. Ayrıca bölgemizin kanayan yarasının başında olan enerji nakil hatlarımız her türlü hava koşullarında yaşanan kesintiler bölgemizdeki tüm yaşamı olumsuz etkiliyor ve bölge halkımızı mağdur ediyor.

Tüm bu sorunlarımızın çözümünü sağlayacak, bölgemize her türlü platformda savunacak gerekli hizmet takibini yapabilecek, TBMM’de bölgemizin gözü kulağı olacak sorgusuz sualsiz kapısını çalabileceğimiz birileri olmalı. Seçime girecek tüm siyasi partilerden bölgemizden çıkacak aday adayları içerisinde seçilebilecek yerlerde sıraların verilmesini bekliyoruz”

KİMLER KATILDI?

Gerçekleşen toplantıya Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, Karasu Şoförler Odası Başkanı Kerim Uyar, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fatih Eşkin, Kocaali Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı aynı zamanda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yılmaz, Kocaali Şoförler Odası Başkanı Zeki Sargın, Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Yazgan, Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Azmi Çelebi, Kaynarca Şoförler Odası Başkanı Tuncay Göktaş, Ferizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Paşalı, Ferizli Şoförler Odası Başkanı Fazlı Demirci, Ferizli Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Nurettin Samsa, Söğütlü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Yıldız ile Söğütlü Şoförler Odası Başkanı Şerafettin Gülerce katılım sağladı.

KUZEYDE KİMİ MİLLETVEKİLİ GÖRMEK İSTERSİNİZ? TIKLA - ANKETE OY VER

Editör: Karasu Haberleri