Perşembe günü Gelecek Partisi Karasu İlçe Teşkilatı ikinci olağan kongresini Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölgesi Teşkilat Başkanı Cemal Eğin, Gelecek Partisi İl Başkanı Fatih Sevindik’in katılımıyla gerçekleşti. Kongreye ayrıca, CHP Karasu İlçe Örgütü Başkanı Uğur Büyük, Saadet Partisi Karasu İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Murat Ali Aksoy, Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanı Osman Önal, İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, Gelecek Partisi ilçe başkanları, parti üyeleri ve davetliler katıldı.

ADALETLİ YÖNETİM

Divan Başkanlığına Sinan Gedik, Başkan Yardımcılığına Turgay Eroğlu ve katip üyeliğine Banu Kılıç seçildi. Ardından ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak kongreye geçildi. Salim Direk, yönetim kurulu faaliyet raporunun okudu ve ardından ise Dursun Can Özdemir gelir gider hesap raporunu okuyarak oylamaya sundu. Kongrede Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölgesi Teşkilat Başkanı Cemal Eğin, Gelecek Partisi İl Başkanı Fatih Sevindik’te konuşma yaptı. Sevindik, “Önümüzdeki bir seçim var. Saadet Partisi’yle zaten bir ittifakımız var. Kongreler bittiğinde adaylarımızı açıklayacağız. Bizim kapımız tüm partilere açık. Adaletli yönetimin ve belediyeciliğin nasıl olacağını Karasu’ya gösterdiğimiz gibi tüm Türkiye’ye göstereceğiz” dedi.

112 MİLYON BORÇ

Sevindik’in ardından Başkan Salim Direk konuşma yaptı. “Yaklaşan yerel seçimde bizim tek kaygımız Karasu” diyen Direk, “Bizim tek derdimiz de ilçemiz. Biz Karasu’yu nasıl ileriye götürebilir bunu düşünerek hareket ediyoruz” dedi. Direk, “Karasu’nun şu an en büyük problemi, Karasu Belediyesi’nin bir dönem 46 milyon borcu vardı ve bu borçtan dolayı o dönemin belediye başkanını neredeyse yiyeceklerdi. Şu anda öyle bir duruma geldi ki bu borç 112 milyon çıkarıldı. Son meclis toplantısında da 60 milyon daha borçlanma istendi. Bununla alakalı öyle bir ipotek koyuluyor ki biz değil bizden sonra çocuklarımız zorlanacak duruma geldiler” vurgusunun yaptı.

GÜÇLÜ EKİP

“Sosyal belediyecilik anlayışında yol, su, elektrik konusu yoktur” diyen Başkan Direk, “Bunlar belediyenin temel görevidir ve yapmak zorundadır. Bizim burada çocuklarımız okula sabah girip akşam çıkıyor. Avrupa’da bakıyorsunuz çocuklar haftanın 1 günü havuz, haftanın 1 günü spor gibi gibi etkinlikler yapılıyor. Kim yapıyor bunu belediye. Sosyal belediyecilik anlayışı ile yönetilen belediyeler çocukların eğitimlerine bu yönde katkı sağlar. Sportif faaliyet alanları kurar. Bu faaliyetleri kaldırmaz. Sosyal belediyecilik anlayışı yol yapmak, suya zam yapmak değildir. Karasu’nun fındığını tanıtan festivali bile kaldırdık. Biz önümüzdeki dönemde böyle bir durumla karşılaşmamak için bir araya gelerek Karasu’ya yön verecek güç bir ekiple yol oluşturulmasını istiyoruz. Oluşmaz ise bizler Gelecek ve Saadet Partisi olarak bu düşünce ile yol alacağız ve Karasu’nun adını en güzel şekilde Türkiye’ye duyuracağız” ifadelerini kullandı. Kongrede Eğin’de konuşma yaparak hükümeti eleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından oy kullanmaya geçildi ve Salim Direk yeniden Gelecek Partisi’nin Başkanı oldu.

Direk yönetiminde ise şu isimler yer aldı:

Asil üye listesi: Salim Direk, Banu Kılıç, Teyfik Bayram, Engin Sivrikaya, Harun Aladağ, Hakan Kahvecioğlu, Dursun Can Özdemir, Hatun Temoçin, Elif Köse, Mehmet Kol, Buse Kılıç, Adem Kaya, Beytullah Kılıç, Tuğsem Çetin, Ahmet Kıtır. 

Yedek üye listesi: Haydar Sevinç, Akın Kayıkçıoğlu, Nuray Bayrak, Hacı Kemal Erdem, Salim Özcan, Şenol Egelioğlu, Meral Akmanlar, Göksel Koç, Mustafa Odabaşı, Şerif Kaya, Yusuf İslam Kul, Ekrem Avat, Ömer Akbulut, Mehmet Demirkır.

Sakarya il delege listesi: Salim Direk, Banu Kılıç, Teyfik Bayram, Engin Sivrikaya, Harun Aladağ, Hakan Kahvecioğlu, Dursun Can Özdemir, Hatun Temoçin, Elif Köse, Mehmet Kol, Buse Kılıç, Adem Kaya, Beytullah Kılıç, Tuğsem Çetin, Ahmet Kıtır, Haydar Sevinç, Akın Kayıkçıoğlu, Nuray Bayrak, Baran Direk, Hacı Kemal Erdem, Salim Özcan, Şenol Egelioğlu, Şerif Kaya, Yusuf İslam Kul, Ekrem Avat, Ömer Akbulut, Mehmet Demirkır, İlhan Direk.

Güler Çınasoğlu’nun haberi