Altı parti liderinin oluşturduğu 6’lı masa tarafından yayınlanan ‘Ortak politikalar mutabakat metni’ sonrası Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, bir değerlendirmede bulundu. Başkan Salim Direk, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye tarihinde koalisyonlar ilk oluşturulduğu zaman bütün partiler ilk önce seçime girerdi. Seçimden sonra koalisyon ortakları oturur ve yol haritasını çizerdi. Bugün ise 6’lı masanın oluşturduğu sistemde daha seçime girilmeden 11 aylık bir çalışmanın neticesinde 204 sayfalık ve 2 binden fazla madde görüşülerek karara bağlandı. Bu kararlar bir kitap haline getirilerek Türkiye halkının önüne sunuldu.

Bu adım, Türk demokrasi tarihi için önemli bir adım. Halk, ilk zamanlarda kaygılıydı. Ya kaos olursa, 6’lı masa ülkeyi yönetebilir mi? Yayınlanan ‘Ortak politikalar mutabakat metni’ ile daha seçime girilmeden sistemin oluşturulduğu ortaya konuldu.

GÜVENİN METNE DÖNÜŞMÜŞ HALİ

Alınan kararlarla görüyoruz ki, göreve gelindikten bir saat sonra ve bir yıl sonra nelerin yapılacağı karara bağlanmış durumda. 6’lı masanın oluşturduğu güven havası, mutabakat metnine dönüştürüldü. Böylece ülkemize huzur, ferahlık, adalet ve demokrasi gelecektir. Halkımız karamsarlık içinde olmasın.

Türkiye’nin deneyimli 6 lideri, bir fikir birliği ile 100 yıldır beklenen durumu anayasal düzene dönüştürecek. En önemlisi de ülkemizin ekonomik yolsuzluklarının önüne geçilecek, israfın önü kesilecek. Adalet mekanizması da kusursuz şekilde işleyecek”