Karasu sahilinde ilçe basınına bir açıklamada bulunan Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, bir yıldan beri yapımına başlanılamayan dalgakıranlara değindi. Karasu sahilini bekleyen tehlikeye vurgu yapan Direk ve ilçe yönetimi, Cumhur İttifakı ortaklarına ve milletvekillerine de seslendi. Direk, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

EN BÜYÜK ÇEVRESEL SORUNUMUZ

“Karasu’nun sorunlarının takipçisi olacağımızı ve bu sorunların peşini bırakmayacağımızı söylemiştik. En büyük çevresel tehlikelerimizden biri olan dalgakıran sorunumuz hala çözüme kavuşmadı. Yıllar önce yapılan dalgakıranların bittiği yerden ileriye doğru yeni dalgakıranların yapılmaması ile kıyı erozyonu da sürüyor.

Karasu, deniz kodunun altında kaldığı için, dalgaların yeni sahil yolunu yemesi ve yolu aşıp şehre ulaşması mümkün. Neredeyse bir yıl önce Cumhur İttifakı’nın Karasu ortakları, ‘Biz bu problemi dile getireceğiz. Bunu hallederse Cumhur İttifakı halleder’ şeklinde bir açıklamaları olmuştu.

HEPSİ SÖZDE KALDI

Fakat, ufak tefek çalışmalar dışında fiili bir çalışma göremiyoruz. Konu bakanlığa ve meclise taşındı ama ortada bir dalgakıran yok. Bakanlıkla görüşmeler de sözde kaldı. Hala kış gelmedi ama yakın zamanda şiddetli rüzgar ve yağışlar gelecek. O zaman dalgaların önünde nasıl durulacak? Kıyı erozyonu kendisini gösterecek ve deniz, yeni sahil projesi yolunu yutacak.

Doğal felaket olmadan bu sorun halledilmeli. Buradan sesleniyoruz; problemler çıkmadan uyarıyoruz. Sorun olduktan sonra dile getirmenin ve ağlanmanın faydası yok. Ankara’ya sesleniyoruz, Sakarya milletvekillerine sesleniyoruz. Halkımıza sesleniyoruz, bu sorunu gündeme getirin. Karasu’nun dalgalara teslim olmasını engelleyelim”