2019 yılı Nisan ayı itibariyle sosyal belediyecilik, hizmet belediyeciliği ve gönül belediyeciliği kapsamında önemli bir aşama kat ettiklerini belirten Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, 2020 yılında hem asli görevlerin yerine getirileceğini hem de vatandaş odaklı hazırlanan yeni projelerin hayata geçirileceğini söyledi. Başkan İshak Sarı, belediyenin vizyonu, hizmetleri ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çalışma alanında yaptıkları hamleler ve vatandaşlarla kurdukları gönül bağı ile Karasulu vatandaşların kronik sorunlarını çözmeye başladıklarını anlattı.

 

 

Hep birlikte bugünlere geldik

 

Karasu’nun, geçmişteki olumsuz imajını bir tarafa bırakarak AK Parti belediyeciliğinde bölgede model bir ilçe haline gelmek istediklerini söyleyen Başkan İshak Sarı, Karasu’nun uzun yıllar boyunca hizmetten mahrum bırakıldığını belirtti. Sarı, “Bu ilçede yaşayan ve kendisini Karasulu hisseden herkesin duası ve desteğiyle bugünlere hep birlikte geldik. Makama ilk geldiğimiz günden beri sadece Millet dedik, sadece hizmet dedik” ifadelerine yer verdi. Açıklamalarına devam eden Başkan Sarı, “Cennet ilçemiz Karasu, özellikle yaz nüfusu bakımından Sakarya’nın önemli ilçelerinden. Hem konum olarak hem de turizm, tarım ve sanayi bakımından Sakarya’nın göz bebeği sayılmakta. Ne yazık ki, uzun yıllar hizmetten mahrum bırakıldığı için, özellikle hizmet anlamında birçok ilçeden geri kalmış durumdayız. Biz, geçmişin arkasına sığınmıyor, geçmişten ders çıkarıyoruz" dedi.

 

On ayda on yıllık hizmet

 

"Bu önemli ve kutsal yola çıktığımız zaman, 'Gönül belediyeciliği, hizmet belediyeciliği ve sosyal belediyecilik' dedik. Her zamanda sözümüzün arkasındayız. On ayda tüm mahallelerimizi, tüm cadde ve sokaklarımızı adım adım gezdik. 40 binden fazla vatandaşımızla güçlü bir iletişim kurduk" diyen Sarı, "İlk 10 ayımızda neredeyse 10 yılda yapılmayan hizmetleri yaptık. Biz, milletimize efendi olmaya değil, milletimizin hizmetkârı olmak için çaba göstereceğiz. İnanıyorum ki, elimizdeki imkânlarla 2019 yılının son 9 ayına nasıl damga vurduysak, 2020 yılı ve sonrasında da önemli atılımlar gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Disiplini bırakmayacağız

 

Başkan Sarı açıklamalarının sonunda, “Disiplini elden bırakmayan ve aynı zamanda yarınını düşünerek hareket eden bir kurum kimliğinden asla çıkmadık. Bu birlik ve beraberlik, bu dikkat ve hassasiyet, bu kararlılık ve ciddiyet içerisinde yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Sizden aldığımız güçle, sizden aldığımız destekle kararlı adımlarla yürümeyi sürdüreceğiz. Yeni projeler üreterek, halkımızın güvenini boşa çıkartmadan, hizmet vermeye Karasu için mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz” ifadelerini konuştu.