İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, hizbullahın askeri kanat sorumlusu olan ve Ankara’da üç kişiyi işkence ile öldürdükten sonra kardeşinin evinin bodrumunda saklayan Mehmet Emin Alpsoy’un cezasının affedilmesine tepki gösterdi. Sarıoğlu, “Hizbullah demek hüda-par demek. Bu insanlar Diyarbakır’da şehit edilen Hendekli Ali Gaffar Okkan’ın katillerini dışarıda da mecliste de görmek istemiyor” diyerek sert şekilde konuştu.

Sarıoğlu, “Siyasi güç adı altında yapılan bu hamle Erdoğan tarafından Sakarya’ya hakaret niteliğindedir. Ağırlaştırılmış müebbet alan bu şahısın kocama hali ile cezasının kaldırılması saçmadır. Bunu da bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nın çıkıp ilan etmesi çok büyük yanlıştır” dedi. “Sakaryalılar, Karasulular bunu asla unutmaz” diyen Sarıoğlu, “Seçim öncesi yaptığınız bu hareketle kendi ayağınıza sıktınız. Sakarya halkı Okkan’ın katillerinin dışarı salınmasına sandıkta size tokat gibi cevap verecektir” dedi.

HUKUK ÇİĞNENİYOR

Ağırlaştırılmış müebbet alan bir mahkumun serbest bırakılmasıyla bir kez daha hukukun çiğnendiğine dikkat çeken Sarıoğlu, “Bugün Alpsoy’u serbest bırakanlar, yarın Öcalan’ı da serbest bırakır mı? Siyaset ayağı ile devlet kademesinden yargı görevlilerini, terörist başı Öcalan ile görüştüren yine iktidar değil mi? AK Parti’nin Diyarbakır eski milletvekili adayı Galip Ensarioğlu da bunu doğruladı ve ‘Devlet, Öcalan ile görüşüyor’ cümlesini kurdu. Sakarya halkı ve Türk milleti, terör örgütleriyle kol kola olmayı huy haline getiren iktidara en sert cevabı 14 Mayıs’ta verecek” ifadelerini kullandı.