Pazar günü Yalı Mahallesi’nde düzenlenen Büyük Birlik Partisi mitinginde çarpıcı ifadeler kullanan belediye başkan adayı İspiroğlu, oy istemek için Karasu’ya gelen vekillere ve siyasilere yüklendi. İspiroğlu’ndan önce konuşma yapan Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, sözlerine “Haftaya bugün, her şeyin biteceği ve Karasu’nun belediye başkanının seçileceği bir yerel seçim gerçekleştireceğiz. İlçe merkezindeki beyaz binaya göndereceğimiz başkanı seçeceğiz. Ankara’ya vekil göndermiyoruz. Bize kalbini açan, bize güler yüzüyle yaklaşan başkanı seçeceğiz. O da gönüllerin başkanı Mehmet İspiroğlu’dur” diyerek başladı. “Karasu, tarihi bir seçim yaşıyor. Birileri, ceketlerini asıp seçimi kazanacaklarını sanıyorlardı. Ama bir baktılar Mehmet İspiroğlu karşılarına çıktı. Şimdi yanıp tutuştular, yana yana dışarıdan başkan, vekil getirmeye başladılar. Ama acemiliklerine veriyorum, bizden öğrenecekleri çok şey var” şeklinde konuşan Eminoğlu, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Bir başkan adayı, yedi yıldır kendi partisinin belediye başkanlığı yapmış birine sürekli ‘çaldı, çırptı, yedi’ der mi? Bir kere çıkıp bir çalışmasını taktir etmemişsin, hiçbir işinde arkasında durmamışsın, sanki düşmen sana bu adam. Elinde ne belge var ne somut bir dayanak, sallayıp duruyorsun arkasından. İnsan kendi seçmeninden utanır, bu kadar alçalmaz Karasu halkının karşısında. Bugün bir ilçe başkanı, otuz muhtar ve bir belediye başkanıyla dargın olursa, yarın Karasu halkının yarısıyla dargın olur

 

 

1 Nisan'dan sonra göremezsiniz

 

Eminoğlu’nun ardından söz alan Büyük Birlik Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı Mehmet İspiroğlu, Cumhur İttifakı adayına yüklendi ve “Birileri sayesinde Karasu birkaç gündür milletvekili, genel başkan yardımcısı, il başkanları görmeye başladı. Genel seçimden beri görünmeyen, vatandaş fındıktan darbe yediği zaman ortaya çıkmayan bu kişiler şimdi Karasu’da boy göstermeye başladı. 1 Nisan’dan itibaren bu kişilerin hiçbirini bir daha göremeyeceğinizden de emin olun. Telefonlarına bakmayan insanlar bugün sizden oy istiyor. Ben ise yılın 365 günü buradayım. Ne zaman aradınız da açmadım? Ne zaman geldiniz de size çay ikram etmedim, sizi boş gönderdim? Şimdi hakkımla isteme sırası benden. Destek ve oy verseniz de vermeseniz de canınız sağ olsun” şeklinde konuştu. İspiroğlu, “Hepsi bir olmuş geliyorlar Karasu’ya, size Cumhurbaşkanı’mızı anlatıp gidiyorlar. Karasu’ya dair konuşun, biz de vatandaş da Cumhurbaşkanı’mızı gayet iyi biliyor. Ama sizi de çok iyi biliyor. Sormaz mı insan, fındık zamanı neredeydiniz? Kötü günde yanımızda olmayan vekiller, başkanlar şimdi ne yüzle geliyorsunuz diye? Yok öyle yağma, Karasu’nun başkanını Karasu seçecek ve Karasu, buradan yönetilecek, Ankara’dan, Sakarya’dan değil” diyerek devam etti.

 

“Çalışmadı” diyenlere cevap verdi

 

BBP adayı Mehmet İspiroğlu, konuşmasının devamında “Karasu’da daha iyi bir hizmet için girilmedik sokak, kazılmadık cadde bırakmadılar. Karasu’nun en büyük be tek sorunu yol. Allah’ın izniyle ilk altı ay veya bir yıl içinde Karasu merkezindeki tüm cadde ve sokaklar, Karasuluya yakışan hale getirilecek. Karasu merkezinin ilk parkını yaptık, bulvarı, ilçemize yakışan hale getirdik. 32 evlerde bir spor kompleksi kurduk, sporcu fabrikası haline getirdik. Darıçayırı’na, Kurudere’ye, Küçük Karasu’ya ve Limandere’ye sahalar yaptık. Sonra da kalkıp çalışmadı olduk. Siz değil misiniz ‘Belediyeyi alırsak ilk 3-5 yıl bizi ellemeyin’ diyen? Karasu halkı size oy da vermez bir dönem daha izin de vermez” sözlerine yer verdi. “Yedi yıl ilçe başkanlığı yaptın. Karşına aday çıktı mı, bir sefer çıktı, seçim iptal oldu. İkinci seçimde bir otobüs çevik kuvvet geldi, onların gölgesinde seçime girdin. Kendi vatandaşından korkar mı insan? Beni bir gün korumayla gezdiğimi gördün mü?” diyen İspiroğlu, sözlerini “İcra yapıyorsun dediğimde, ‘İşimi yapıyorum’ diyorsun. Sen işini yap, benim işim de belediye başkanlığı, profesyonel idarecilik. Sen işini yapacaksın, ben de işimi yapacağım. Şimdi çıkarsan halkın karşısına sana kırmızı kartı gösterirler. Yine söylüyorum bu iş yapılacak iş değil, senin gibilere bırakılacak iş de değil. Ankara’ya Karasu için gittiğinde yaptığın tek şey beni şikayet etmek oldu. Bir kere Karasu’nun bir sorunun çözmeye, eksiğini gidermeye gittin mi? Ben de seni şimdi büyük Karasu halkına şikayet ediyorum” diyerek tamamladı.