Her yıl Sarıkamış şehitleri anısına Karasu’da düzenlenen etkinliğe bu yıl da katılım yoğun oldu. Daha önce yürüyerek gidilen 12 kilometrelik güzergah, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bisikletler ile tamamlandı. Karasu Bisikletçiler ve Doğa Sporları Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü de destek verdi. İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da vatandaşlarla birlikte 12 kilometre pedal çevirdi. Karasu Sahilpark önünde toplanan bisikletli vatandaşlar, Kuyumcullu Mahalle merkezine kadar ilerledi. Doğu Karadeniz Caddesi üzerinden İstanbul Caddesi’ne çıkan kafileye, Küçükboğaz Köprüsü’nden itibaren Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de yol boyunca destek verdi ve yol güvenliklerini sağladı. Kafileye Karasu Belediye Zabıta Müdürlüğü ekip aracı da eşlik etti.

 

Sıcak ikramlar

 

Kuyumcullu Mahallesi girişinde Kocaali kafilesi ile bir araya gelen Karasulu vatandaşlar, mahalle merkezine giriş yaptı ve Sarıkamış Anıtı önünde parkuru tamamladı. Kuyumcullu Merkez Camii İmam Hatibi İlhami Ulusoy öncülüğünde dua edildi. Ardından Kuyumcullu Muhtarı Mustafa Çalık tarafından tüm katılımcılara sıcak çorba ve çay ikramında bulunuldu. Etkinliği değerlendiren bisiklet turu katılımcılarından Yüksel Çiçek, “Biz, onlar kadar zor durumda değiliz. Onlar gibi üşümüyoruz belki ama onların soğuk havada yaşadıklarını hissetmek adına böyle bir etkinliğe katıldım” dedi. Karasu Bisikletçiler ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Ahmet Gökhan İmamoğlu da etkinliği her yıl düzenli olarak gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

 

Hatırladık ve hatırlatmak istedik

 

Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç , “Bakanlığımız, her yıl şehitlerimizin yürüdüğü yerde bir etkinlik düzenliyor. Biz de Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak Karasu’daki bu etkinliğe destek veriyoruz. Şehitlerimizin ruhuna ithafen düzenlenen bu etkinliğe katılan herkese de teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Etkinliğe katılan ve 12 kilometrelik parkurda pedal çeviren İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise, “Şehitlerimizi soğuk karlarda bırakmamızın üzerinden 105 yıl geçti. Bu etkinliğe katılarak, tüm dünyaya bir mesaj vermeyi amaçladık. Bize emanet edilen bu toprakları sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak istedik” şeklinde konuştu. Kuyumcullu Mahallesi Sarıkamış Şehitleri Anıtı’nda düzenlenen programa Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit ve Ziraat Odası Başkanı Selami Arık da katıldı.

HABER & FOTOĞRAFLAR ve VİDEO: Nevtan Angün

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: