Karasu’da şiddetli rüzgar eşliğinde etkili olan yağış sonrası Darıçayırı Mahallesi’nden geçen dere taştı. Derenin taşması sonucu mahalle merkezinin büyük bir kısmı sular altında kaldı. 2016 yılında yaşanan bu felaket, 2019 yılının son gününde bir kez daha yaşandı ve su seviyesinin yer yer 1,5 metreyi bulması vatandaşı zor durumda bıraktı. Hayvanlarını son anda kurtardıklarını söyleyen mahalle sakinleri, kepçe ve kayık yardımıyla mahalle merkezine giriş yapabildi. Karasu İlçe Jandarma ekipleri ile SEDAŞ, SASKİ, DSİ ve Karasu Belediyesi ekipleri de bölgede geniş önlemler alarak yaşanabilecek herhangi bir sorun öncesi adeta teyakkuzda bulundu. Yaşanan selde can ve mal kaybı olmaması da teselli tarafı oldu.

 

Dere ıslahı yetersiz

 

Mahalle sakinlerinden Mustafa Avcı, mahalle içerisinde kayıkla dolaşabildiklerini ve dere ıslah duvarlarının yetersiz olduğunu belirtti. Avcı, “Köprüden yaklaşık 100 metre önce başlayan ıslah çalışmaları yetersiz. Duvarlar daha geriden başlanmalı. Sular duvarları aşıyor ve mahalle merkezini basıyor” dedi. Darıçayırı Mahalleri Muhtarı Mustafa Kaya da yedi aydır ilgili kurumlara dilekçe verdiklerini ve gerekli şikayetleri yaptıklarını söyledi. Birçok ev ve dükkanın sular altında kaldığını dile getiren Kaya, “Barajın ağzında sıkıntılar var. Dilekçe vererek temizlenmesini sağladık ama sorun yine oluştu” şeklinde konuştu.

 

Mahalle sakinleri duyarsız

 

Mahalle sakinlerinin de duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Darıçayırı Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaya, “Vatandaşımız, kavaklarını kesiyor, fındık dallarını su yataklarına atıyor. Sonra da su kanalları tıkanıp taşıyor. Belediyenin de bu durumdan sonra yapacak bir şeyi kalmıyor” ifadelerini kullandı. Bahçesini temizleyen mahalle sakinlerinin, dalları kanala atmaması konusunda uyarıda bulunan Kaya, “Yağış devam ederse durum daha kötü olacak. Kanalların temizlenmesi lazım. İlave künkler yapılması lazım” dedi. Kaya, son olarak, “Sel felaketi olduktan sonra bizi yalnız bırakmayan SEDAŞ, SASKİ, DSİ ve Karasu Belediyesi ekiplerine de teşekkür ediyoruz. Kendileriyle koordineli olarak çalışıyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Nevtan Angün  /  SUNUM: Cihan Emre

 

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: