Bir süre önce Adil Çiftçi’nin istifa etmesiyle boş kalan Eğitim Bir-Sen Karasu Temsilciliği’ne getirilen Karapınar İlk ve Ortaokulu Müdürü Ferhat Tekeli ve yönetimi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç’ı ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve şube müdürleri ile de kısa görüşmeler yapan Eğitim Bir-Sen heyeti, tanışma ziyaretlerini sürdüreceğini belirtti. Genel Merkez tarafından asaleten atanan Tekeli, “Bayrağı bugüne kadar başarıyla taşıyan ve bize devreden arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Öğretmen ve eğitimci tüm arkadaşlarımızın yanında olacağız. Yıl boyunca etkinliklerimiz ve etkin çalışmalarımız olacak. Görevi bize layık gördüler. Biz de yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte üç yıl sonraki seçime kadar görevimizi layıkıyla sürdürmeye çaba göstereceğiz” dedi.

 

Ayrım yapmaksızın savunacağız

 

Yeni ve hevesli bir kadro kurduk. Öğretmen arkadaşlarımız da destek veriyor. Bayrağı bize devreden Adil Çiftçi de destek vereceğini her daim arkamızda olacağını dile getirerek bizi mutlu etti” diyerek sözlerini sürdüren Ferhat Tekeli, “Amacımız sadece Eğitim Bir-Sen değil, tüm sendikalara üye eğitimci arkadaşlarımızın yanındayız. Onların da her zaman haklarını savunmalarında destekçi ve yardımcıları olacağız” ifadelerini kullandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise, görevlerine yeni başlayan Tekeli ve yönetimine başarılar diledi. Sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Turhan, “Günümüzde sivil toplum kuruluşları dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkin görevler üstleniyor. Siz de bir STK olarak önemli görevler üstlendiğini unutmayınız” şeklinde konuştu.

 

Destekçisi olacağız

 

Sendika görevlerinizi, eğitimin, toplumun ve milletin temel değerlerinden ödün vermeden yürüteceğinize inanıyorum” diyen Turhan’a bir de hediye taktim eden Tekeli ve yönetimi İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç’ı ziyaret etti. Tekeli’ye görevlerinde başarılar dileyen Ataç, “Eğitimde sportif faaliyetlere destek vererek hem öğrencilerin hem de eğitimcilerin bütünleşmesi açısından önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların öncülüğünü yapmak Karasu’ya değer ve başarı katar” ifadelerini kullandı. Verilen desteklerin devamını getireceklerini dile getiren Tekeli, “Hassas bir süreçten geçiyoruz. Çalışmalarımızı ilmek ilmek dokuyarak adım atıyoruz. Kalp kırmadan, her eğitimciye eşit mesafede durarak her alanda eğitime verilen desteklerin savunucusu ve destekçisi olmaya hazırız” şeklinde konuştu. Ziyaret sonunda Eğitim Bir-Sen Karasu Temsilciliği olarak önümüzdeki haftadan itibaren okulların ziyarete dileceği ve müdürlerle tanışılacağı da belirtildi.

HABER: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Angün

 

ZİYARETLERDEN FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: