Pazar günü sabah saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar ve dev dalgalar, Sakarya sahillerinde hayatı olumsuz etkiledi. Sahil Güvenliği Komutanlığı tavsiyesi ve Karasu Kaymakamlığı kararı ile Pazar günü Karasu, Kocaali ve Kaynarca’da denize girişler bir gün süreyle kısıtlandı.

Deniz, yaklaşık 20 metre kadar içeriye girerken Karasu’da bazı cankurtaran kuleleri, boyu 2,5 metreyi aşan dalgalar nedeniyle tehdit altında kaldı. Kocaali’de ise 40 no’lu kule, dalgalar nedeniyle parçalandı ve dalga boyu 3 metreyi aştı. İki ilçede beach hizmeti evren işletmelerde ise maddi hasar meydana geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, vatandaşlara uyarıda bulundu. Karaca, “İki gündür deniz çok kötü. Pazar günü ise en zorlu günümüz. Dalga boyu zaman zaman 3,5 metreyi buldu. Cankurtaran personelimiz, kuleleri toparlamaya çalışıyor. Salı gününe kadar deniz durumu böyle. Salı gününden sonra durulacak. Vatandaşlarımız can güvenliği için denize ayağını dahi sokmasın. Bugüne kadarki en şiddetli dalgayla karşı karşıyayız” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Valilik uyardı, AFAD mesaj attı, sağanak geliyor! Valilik uyardı, AFAD mesaj attı, sağanak geliyor!