-

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, MYK üyeleri Nur Tuğba Aktay, Bülent Maşaoğlu ve MHP İl Başkanı Ziya Akar, Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anadolu Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı kapsamında Karasu’ya geldi.

2023 seçimlerine yönelik konuşmalar yapan Yıldız ve Bülbül’ün sözlerinin tamamlanmasıyla program da sona erdi. Programın basına servis edilen metninde yer verilen ve program başında da anons edilen soru-cevap kısmı yapılmadı. Salonda bulunan partililerin ve vatandaşların soruları alınmadan heyet ilçeden ayrıldı.

ADAYIMIZ BELLİ

Programın ilk konuşmasını MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız yaptı. Yıldız, “Cumhur İttifakı’nın adayı belli, kararımız net. Ama altılı masa adayını bir türlü açıklayamıyor. Seçim tarihinin açıklanmasıyla ilan edeceklerini söylüyor. Seçim tarihi belli. 18 Haziran 2023 seçim tarihi, Cumhurbaşkanı adayımız ise Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

2017 yılının Nisan ayında yapılan anayasa değişikliğiyle Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığında ilk dönemi olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Bir daha aday olamaz diyorlar. 2017 anayasa değişikliğinden haberleri yok. Erdoğan, 2023’de ikinci adaylığını ortaya koyacak. Tutturmuşlar bir erken seçim tiyatrosu. Bizim adayımız da tarih de belli” ifadelerini kullandı.

“2023’te oy verecek olanlar dikkatli olmalılar” diyen Fethi Yıldız, “İşsiz bir genç kalmaması, yoksul ve aç hiç kimsenin kalmaması lazım. Bunun için de Cumhur İttifatı ve başkanlık sisteminin tam anlamıyla devam etmesi lazım” diyerek sözlerini tamamladı.

ENFLASYONA EZDİRMİYORUZ

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de sözlerine altılı masayı hedef alarak başladı. “Muhalefetin ekonomi ve enflasyonla ilgili bir açıklaması ve vaadi yok. Eleştiri üzerinden yürütülen siyaset, topluma fayda sağlamaz” diyen Bülbül, “Oysa ki ihracat ve istihdam rakamlarında ciddi gelişme var. Ocak ve Temmuz zamlarıyla önemli ücret artışları yapıldı ve vatandaş enflasyona ezdirilmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor” dedi.

Bülbül, “Tarımda buğday destekleri verildi. Fındık için açıklanacak fiyatının vatandaşın çiftçinin beklentisi için kurduğumuz komisyonda çaba sarf ettik. Fiyatın geçen seneden az kalmayacak şekilde olması için çaba içindeyiz” şeklinde konuştu.

BEKA SORUNU

Muhammed Levent Bülbül, konuşmasının devamında beka vurgusu yaptı. “Daralan ekonominin bir çıkışı olur ama milli meselelerde bir hata ölümcül neticeler doğurur. Bağımsızlık yoksa bir devlette, tencerende bonfile kaynasa ne yazar. Varsa yoksa algı yönetimi, açız söylemleri. Ortada aç gezen var mı? 2023 seçimlerinde bunun kararını vereceğiz” diye konuştu.

“Hem sınır içinde hem sınır dışında mücadele veriyoruz. Fakat bütün sınır ötesi politikalara CHP’den eleştiri geliyor” diyen Bülbül, “Zillet de kendisini etrafındakileri sen aşağı ve hor görmektir. Tarih boyu en büyük hastalığımız budur. Libya’daki oyunu Türkiye bozamaz mı? Suriye’deki oyunu Türkiye alt üst edemez mi?” ifadeleriyle beka sorununun, boş tencereden daha mühim olduğuna vurgu yaptı.

ALTILI MASAYA YÜKLENDİ

Bülbül, sözlerini “Cumhur İttifakı’nı ortadan kaldırıp masayı yeniden kurmak isteyenler, Türkiye'yi oyuna dahil etmek istemeyenlerdir. Türkiye’nin milli üretimlerini durdurmak isteyenlerdir. Savunma sanayisinde atılım yapılmasını önlemek isteyenlerdir. Biz Cumhur İttifakı olarak fırsat bunlara vermeyeceğiz, ülkemizi yedirmeyeceğiz” sözleriyle tamamladı.