-

Levanten kalite için alan destekli olarak fındık alım fiyatının 54 lira olarak açıklanmasını değerlendiren Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, şu ifadeleri kullandı:

“Fındığın 54 lira olması, beklenen bir durumdu. Dünya piyasalarına göre fındığın alım fiyatı 3 ile 3,50 dolar arasında görülüyor. Türkiye’deki girdi maliyetlerini hesaba kattığımızda bu fiyat çiftçiyi tam anlamıyla kurtarmaz. Çiftçinin gideri ve geliri kafa kafaya gelecektir.

Açıklanan fiyat, çiftçiyi biraz da olsa rahatlatır ama üreticiyi kara geçirecek fiyat değil. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık yaptığı dönemde fındık 5,96 dolardı. Bugünkü kur seviyesine göre de 105 liranın üzerine denk gelen fiyattaydı.

Bizim dönemimizde fındık, Türkiye tarihinin verilen en yüksek fiyatını görmüştü. Bugün açıklanması gereken fiyat 70 ile 75 lira arasında olmalıydı. Gelecek Partisi olarak ekonomi kadrolarımızın fındık ekonomisiyle ilgili çözüm paketleri hazırdır ve Allah’ın izniyle iktidara geldiğimizde Ahmet Davutoğlu’nun dönemindeki seviyeye getirilecektir”