KarasuHaberleri.com & Karasu Cihan Haber
Nevtan Angün'ün haberi

 

Cuma günü Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrası bir açıklama yapan Türk Kızılayı Karasu Şubesi Başkanı Adem Ekşi, Karasu halkına destek çağrısında bulundu. “Sakarya olarak, Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin acısını en iyi hisseden bir iliz. 1999 yılında yaşadığımız afetin bir benzeri bugün yaşandı ve kapanmayan yaralarımızı daha da kanattı” diyen Ekşi, “Depremi yakından hisseden bir toplum olarak Elazığ ve Malatya halkına yardım elini uzatmak için bir çalışma başlattık. Eksi 15 dereceyi bulan soğukta, açıkta kalan insanlar için Türk Kızılayı olarak mobil mutfak, mobil hastaneler kuruldu, çadır alanları oluşturuldu. Tabi bunlar, her zaman olduğu gibi yine Türk halkının büyük desteğiyle gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

 

Nakit yardımı için

 

Karasu halkı olarak Elazığ’a yardımların en büyüğünü yapacağımıza inanıyoruz. ‘Sizsiz olmaz!’ diyoruz ve Karasu halkını destek vermeye davet ediyorum. Pazartesi günü kampanya başlayacak” diyerek çağrıda bulunan Adem Ekşi, “Şartlı bağış sistemimiz ile yardım yapılabilir ve ‘Sadece Elazığ, Malatya depreminde kullanılabilir’ diyerek bağış yapılabilir ve bu nakdi yardımlar bağışçının şartı gereği sadece o bölgede kullanılır” dedi. SMS ile bağış yapılabileceğini belirten Ekşi, “Cep telefonunuzdan DEPREM yazıp 2868’e mesaj göndererek 10 lira bağışta bulunulabilir. Ayrıca Ziraat Bankası, TR 8200 0100 1745 0000 2868 5238 numaralı IBAN hesabı ya da 1745-2868-5238 numaralı hesaba destekte bulunulabilir” diyerek nakit yardım yapılabileceğini belirtti.

 

Malzeme yardımı da lazım

 

Nakit yardımın yanı sıra Elazığ ve Malatya’da soğuk havada dışarıda kalan vatandaşlar için ayni yardıma da ihtiyaç duyulduğunu belirten Ekşi, “Özellikle battaniye, yorgan, kuru gıda, bakliyat, çocuk ve hasta bezi gibi acil ihtiyaç malzemelerine de ihtiyaç duyuluyor. Malzeme yardımında bulunmak isteyenler 0533 686 51 11 numaralı telefondan bize ulaşabilir ve ilçe merkezindeki Kızılay depolarına malzeme desteğinde bulunabilirler” şeklinde konuştu. Ayni yardımların çabuk bir şekilde toplanması ile en kısa sürede yola çıkılacağını, ve artçı depremler nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlara ulaştırılacağını ifade ederek sözlerine son verdi.