Şnorkel ile Oryantiring için 1.TPM 4-5 Mart’ta Kuzey Makedonya’nın Struga kentinde düzenlendi. Projede; Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Kargenç Kulübü de yer aldı.

ORYANTİRİNG HARİTA

Kargenç Kulübü Başkanı Ersel Aydın, “Tüm proje ortakları ile su altı oryantiring haritası oluşturma eğitim kursu için Struga’da bir araya geldik. Eğitim kursu boyunca su altında oryantiring haritasının nasıl oluşturulacağı ve uygulanacağı üzerine bilgilendirici oturumun ardından su altında oryantiring haritalandırması yapmanın temel adımlarını öğrenirken, ikinci gün ise oluşturduğumuz haritayı havuzda su altında çocuklarla birlikte uygulama fırsatı bulduk” diye belirtti.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Başkan Aydın, “Projemizin amacı; özel gereksinim sahibi olan 10-14 yaş grubu çocukların ve akranlarının sosyal katılımını artırmak, çocuklar arasında hoşgörü, empati ve saygıyı geliştirmek, ayrıca çocukların fiziksel aktivitelerini arttırmak amaçlamaktadır. Projemizde sığ deniz, havuz ve gölde oryantiring ve şnorkel aktivitelerine odaklanılarak özel gereksinimi bedensel engelli çocuklarımızı akranlarıyla buluşturarak kapsayıcı ve fiziksel olarak aktif bir ortam yaratılacaktır. Bu kapsamda yaz boyu gerçekleştireceğimiz yerel faaliyetlerimiz için hazırlıklarımıza başladık” dedi.


Kargenç Orienteering Witf Snorkeling F3

Kargenç Orienteering Witf Snorkeling F2

Kargenç Orienteering Witf Snorkeling F1