Pazartesi günü ilçe binasında haftalık basın açıklamasında bulunan Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, sözlerine “Filistin’de katliam bitene kadar gündemimiz Gazze olacaktır” diyerek başladı. Karasu’nun mahalli ve genel sorunlarına değinen Aksoy, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

KENT KONSEYİ KURULMALI

“Kent Konseyi, ne zaman harekete geçecek merak ediyoruz. Karasu’da yaşanan bütün olumsuz olayların veya yaşanılması gereken olumlu olayların hepsine öncülük yapacak olan Kent Konseyi’nin oluşturulması gerekmektedir.

MADEN DERESİ YOLU ISLAH EDİLMELİ

Yaz sezonuna girdik, nüfusumuz artacak. Sıcak havada vatandaş ve tatilci sosyal alanları tercih ediyor. Bunların başında gelen Maden Deresi’nin yolunun asfaltlanması için ne yapılması gerekiyor? Karasu ve Kocaali belediye başkanlarına, hafta sonu aileleriyle beraber kendi araçlarıyla Maden Deresi’nde doğru yol almalarını tavsiye ediyorum.

FAYDADAN ÇOK MADDİ HASAR OLUŞTURUYOR

Karakol Caddesi ve Eski Hastane Caddesi üzerinde yola açkılı olan kedi gözleri ne işe yaramaktadır? Bu aparatlara denk gelen araç sahipleri, soluğu sanayide almakta. İvedilikle bu kedi gözleri kaldırılmalıdır. Trafiği rahatlatan hiçbir fayda getirmediği gibi araçlara maddi zarar da vermektedir.

ÇİFT TARAFLI MAĞDURİYET GİDERİLMELİ

Yaşlı vatandaşların, ücretsiz taşınmasıyla alakalı hem vatandaş hem de şoför esnafı mağdur durumda. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bir insan başına belirlediği ücret, bir kişinin üçte birine denk geliyor. Devletin bu imkanını kullanmak vatandaşın hakkı olduğu kadar şoför esnafına da yük olmakta. Bu oran düzenlenmeli ve çift taraflı mağduriyet ortadan kaldırılmalı.

SOSYAL TESİS, KAR AMACI GÜTMEMELİ

Karasu Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı, vatandaşın hayatını kolaylaştırmaktan uzak. Belediye’ye ait işletmelerdeki fiyat tarifelerinin, özel sektörle yarışır halde olmasını şiddetle kınıyoruz. Emekli insanların düşük olduğu bir ortamda belediye kurumları bu vatandaşlarımıza sosyal hizmet sunması gerekir. Sosyal tesisten öte kar amacı güden tesisler durumundadır.

BORÇ NE KADAR?

Karasu Belediyesi’nin İshak Sarı yönetiminden önceki borcu ne kadardı? Bugün itibariyle borcu ne kadardır? Bu borç Karasu halkının borcudur. Gelir – gider dengesi şaşmış durumdadır. Talep edilen bütçede yine ek olarak talep edilen 5 milyon liralık faiz gideri dikkat çekmektedir.”

Murat Ali Aksoy'un Haftalık Basın Açıklaması 10062024 F1

Editör: Nevtan Angün