KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
 

Bu konuya ilişkin CHP İlçe Başkanı; ‘’İlçemiz Hürriyet Mahallesi’nde açılmak istenilen taş ocağına ilişkin “ÇED Gerekli Değildir Kararı”nın hukuki ve toplumsal mücadele neticesinde Sakarya Valiliği tarafından iptal edilmesi üzerinden çok geçmeden yine ilçemiz sınırları içerisinde yeni bir maden sahası ile karşı karşıya kaldığımızı öğrendik’’ dedi.

 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) sitesinde yapılan ilana göre, 766 adet maden sahasının ihalesine ilişkin 20.07.2020 tarihinde yapılan ilanda, ilçemiz Adatepe ve Konacık mahalleleri arasında kalan 645,9 hektarlık alan ER:3388394 sayılı saha olarak ihale kapsamına alınan maden sahasının ihalesi 18.09.2020 tarihi ve saat 09:30’da yapılacağı belirtildi.

 

Alan büyüklüğü itibariye maden çalışması için ÇED OLUMLU kararının alınmasının yasal gereklilik olduğu ve maden sahasının büyük bir bölümünün tarım arazilerinden oluşmaktadır.

 

Maden alanın kuzeyinde kalan Konacık Mahallesindeki evler ruhsatlandırılmak istenilen alanın içerisindedir. Alanın bir yanında Akgöl bulunurken diğer yanında boydan boya Sakarya nehri bulunmaktadır.  Bunların yanı sıra maden sahası toplumda BEY DAVASI diye bilenen ve 100 yıldır devam eden davanın konusunu oluşturan toprakların tamamını kapsamaktadır.

 

Aykut Süt, “Çevresel dengeyi ve devam eden yaşamı olumsuz etkileyeceğini öngördüğümüz maden sahasının ihalesi sonrası süreci herkes adına takip edeceğiz” dedi.