KarasuHaberleri.com & Karasu Cihan Haber
Nevtan Angün'ün haberi


Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Karasu'daki şehir içi dolmuşunda bir kadını taciz ederken görüntüleri ortaya çıkan ve üç kadını taciz ettiği iddia edilen M.Y (39), olaydan sekiz ay sonra hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen M.Y, "Savcılıkta bana suçunu itiraf et dediler. Baskı altında yanlış ifade verdim" dedi. Dolmuşta M.Ö isimli kadını taciz ederken bir başka yolcu tarafından videosu çekilen ve KarasuHaberleri.com'da haberin yayımlanmasının ardından Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından göz altına alınan M.Y, şikayetçi olan olmadığı için adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

Baskı altında ifade verdim

 

Aynı saatlerde Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi olan Y.C. isimli kadının şikayeti sonrası tekrar gözaltına alınan şahıs, adliyede tekrar savcılığa ifade vermiş ve bir kadının daha şikayetçi olması nedeniyle adliyeye sevk edilmişti. Zanlı, çıkarıldığı adli merciler tarafından ‘adli kontrol şartı’ ile serbest bırakılmıştı. Sekiz aydır tutuksuz yargılanan M.Y. Çarşamba günü ilk kez hakim karşısına çıktı. Karasu 2. Asliye Mahkemesi'nde görülen davada sanık M.Y. kendisine yönlendirilen tüm suçlamaları reddetti. Müşteki M.Ö. tacize uğradığını belirtirken, kamu kurumunda çalıştığı öğrenilen sanık M.Y. ise “Savcılıkta bana suçunu itiraf et dediler. Baskı altında yanlış ifade verdim” şeklinde konuştu.

 

Aç ve susuz bırakıldım

 

Olay gününü anlatan sanık M.Y, “Ben, üzerime atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum, olay günü minibüse bindiğim doğru. Minibüs çok kalabalıktı. Kalabalık olduğu için herkes birbirine dokunuyordu, bana da dokunan olmuştur. Ben kimseye cinsel amaçlı dokunmadım. Huzurdaki müşteki dosya kapsamındaki video kayıtlarındaki kadın bile değildir. Ben görüntüdeki kişiyi taciz etmiş olsaydım, o kişi şikayetçi olurdu. Ben minibüste müştekiyi bile görmedim. Bu olay sebebiyle nezarethanede kaldım, aç ve susuz bırakıldım. Savcının huzuruna ifade vermek için geldiğimde polis bana ‘Suçunu itiraf et, dosya kapansın’ dediler, ben bu sebeple savcının huzurunda bu şekilde ifade verdim, baskı altındaydım. Bu sebeple savcılık huzurunda verdiğim ifademi kesinlikle kabul etmiyorum, suçsuzum, beraatımı talep ederim” şeklinde ifade verdi.

 

Videoyu görünce şikayetçi oldum

 

Söz alan Müşteki M.Ö. “Olay günü minibüse bindiğimde çok fazla kimse yoktu. Ayakta yolculuk yapıyordum. Video görüntülerindeki pembe tişörtlü bayan benim. Yolculuk esnasında sanık ile sırt sırtaydık. Arkadan bana birçok kez sürtündü. Ben kendisine ters ters baktım. Kendisinden uzaklaşmaya çalıştım. Benden sonra arabaya Özbek ya da Türkmen uyruklu bir bayan daha bindi. Daha sonra videodan izlediğim kadarı ile sanık yabancı uyruklu kadını da taciz etmiş. Ancak ben bu anı görmedim, sırtım dönüktü. Olaydan birkaç gün sonra haberlerde video görüntülerini gördüm. Sanığın serbest bırakıldığını okudum ve polisi aradım şikayetçi olmak istediğimi söyledim. Sanığın kimse şikayetçi olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldığını söylediler. Ben minibüse binmeden önce aracın içerisinde bir başka bayanı daha taciz etmiş. Bu kadın evli ve tanınan bir ailenin mensubu olduğu için şikayetçi olmamış. Bu videoları da bu kadın basına sızdırmış. Ben sanıktan şikayetçiyim” ifadelerini kullandı. Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, duruşmanın 25 Haziran'a ertelenmesine karar verdi.