-

KARASU'DA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞi (izle):

...

Her yıl 5 Haziran günü kutlanan Dünya Çevre Günü kapsamında Karasu Sahil Park Plajı’nda bir temizlik etkinliği düzenlendi. İlçe protokolü, eldivenlerini taktı ve ellerine çöp poşetlerini alarak çevre temizliğine dikkat çekti. Sahil Park önünde Karasu Belediyesi öncülüğünde düzenlenen temsili çöp toplama etkinliğine cankurtaran ekipleri ile Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu ve Gazi Ortaokulu öğrencileri de geniş katılım gösterdi.

Belediye Başkanı İshak Sarı, “Farkındalık oluşturmak adına her yıl olduğu gibi bu yıl da çevre temizlik programı düzenledik. Doğanın yok olması demek, insanın yok olması demek. Doğayı maksimum seviyede korumamız gerekiyor” dedi.

TOPLAMAK İÇİN YARIŞMALIYIZ

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit ise “İnsanları çöp toplamaktan ziyade, yere ve doğaya çöp atmamaları konusunda eğitilmesi gerekiyor. Sevdiğimiz bir şeyi gördüğümüzde arkadaş ortamında nasıl ‘Önce ben gördüm’ diyorsak yerde de bir çöp gördüğümüz de önce biz görüp almamız gerekiyor” diyerek temizliğe dikkat çekti.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Rabia Reis, etkinliği duyarlı ve son derece anlamlı bularak “Çevreyi korumalıyız. Bu güzel doğal güzelliği kaybedersek bir daha bulamayız” dedi. Cudi Mulhim, yaşıtlarına çevre koruma konusunda uyarıda bulunurken Yiğit Parlak ise “Yere çöp atmak kadar kaba bir hareket yoktur” sözlerine yer verdi.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.