Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) için 2023-2024 dönemi kabuklu fındık alım fiyatları belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hasat öncesi açıklamada bulunarak; 2023-2024 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre, Giresun kalite için kilogram başı 84.00 TL, levant kalite için 82.50 TL, sivri kalite için 80.00 TL olarak açıkladı.

RANDIMAN FARKI

TMO Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yayınlanan yazıda, Bakanlıkça üreticilere kilogram başı 2.7 TL destek ödemesi yapılacağı, ayrıca yüksek randımanlı fındığa kilogram başı 1.6 TL’den başlayan randıman farkının ilave edileceği duyuruldu. Yazının devamında ise TMO’nun fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamladığı da belirtildi.

REYŞAŞ’IN DEPOLARI DOLU

Ancak edinilen bilgilere göre geçen yıl Kocaali Reyşaş depolarında alım yapan TMO’nun bu yıl bu depolarının dolu olduğu ve eski yerinde alım yapamayacaklarını bildirdikleri, yeni depo arayışında oldukları öğrenildi. TMO’nun üreticilerin mağduriyetini gidermek için Fiskobirlik depolarına başvurduğu da edinilen bilgiler arasında. TMO’nun Karasu’da fındık alımı için depo açıp açmayacağı ise üreticiler tarafından merak konusu oldu.

RANDEVULAR BAŞLIYOR

Ayrıca yayınlanan yazıda üreticilerin 21 Ağustos’tan itibaren TMO işyerleri ile www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevularını alabileceği belirtildi. Üreticilerin TMO’ya ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri gerektiği uyarısı da yapıldı. Kabuklu fındık alımlarıyla ilgili detaylı bilgilendirmenin ise önümüzdeki günlerde yapılacağı açıklandı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi