Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karasu Belediye Başkan Adayı Uğur Büyük, Roman vatandaşları ziyaret etti. Büyük, Romanlara projelerini anlattı.

Uğur Büyük, “Yeni Mahalle ilçemizin misafir salonlarından biridir. Dışarıdan gelen misafirlerimizi mutlaka Yeni Mahalle’ye götürürüz. Mahallemizin liman yolu girişindeki bölgede karşımıza çıkan derme-çatma ve zor koşullardaki çadır hayatı bir turizm ilçesi olarak hem Karasu’muzun hem Roman vatandaşlarımızın sorunudur. Bu bölgede yerleşmiş Roman vatandaşlarımızın ulaşımdan, istihdama çeşitli sorunları var. Zor koşullarda hayatlarını sürdürüyorlar. Buradaki Roman yurttaşlar, düzenli gelir kaynağı olmadan bugünün gelirini bugün tüketen, yarın için tekrar belirsizliğe düşen koşullarda yaşama tutunmaya çalışıyor.

“Bunlara çözüm aramayan belediye başkanı ya da belediye başkan adayı sadece Roman vatandaşlara karşı değil, bence tüm Karasululara karşı haksızlık etmiş olur” diyen Uğur Büyük, “Romanların eşit şartlarda yaşayabilmeleri için en başta fiziksel koşullarının düzeltilmesi gerekmektedir. Çadır yaşamının etkilediği çevre evlerde yaşayanların da mağduriyetleri söz konusu. Gerekli tüm araştırmaların yapılmasının ardından Romanlar için Camitepe Mahallesi’nde prefabrik konutlar yapacağız” diye konuştu.

CHP Karasu Basın Servisi

Chp Uğur Büyük Romanlar Ziyaret F2

Chp Uğur Büyük Romanlar Ziyaret F1