CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, Salı günü ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent’in ev sahipliği yaptı günde toplantıya CHP Karasu İlçe Başkanı Uğur Büyük’te katıldı. PM Üyesi Ecevit Keleş’te Sakarya grubuna eşlik etti. Grup toplantısının miting havasında geçtiğini söyleyen Büyük, “Yerel seçimlere güzel bir hava ile hazırlanıyoruz. Şimdi bu havayı icraata dökmeli” vurgusunu yaptı.

YENİDEN UMUT YEŞERDİ

Katıldığı toplantının ardından açıklamada bulunan Başkan Büyük, “Bugün partimizde yaşanan değişimin pozitif etkilerini sokakta, kahvede, evlerde görüyorduk. Sakarya örgütü olarak Ankara’da Meclis çatısı altında bir kez daha şahit olduk ki partimizin üzerindeki 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin negatif havası dağılmış. Yeniden umut yeşermiş. Bunu, insanların salona sığmayıp koridorları doldurduğu miting havasındaki grup toplantımızda da gördük. Şimdi bu havayı icraatlara dökmeli, Yerel seçimlere bu rüzgarı arkamıza alarak girmeliyiz. 11 büyükşehir belediyemize yenilerini eklemeliyiz. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını ülkemize yaymalıyız” dedi.

EMEKLİYLE UĞRAŞMAYIN

Toplantıdaki gündemlerden birinin emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi olduğunu da söyleyen Büyük, “Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı emekliler tarımsal faaliyetlerinden dolayı ki aldığı destek bin lirayı bile bulmuyor, 5 bin liralık ikramiyeden mahrum bırakılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjde ile duyurduğu ödemeleri Karasu’dan kaç emeklimiz alabildi. Üreticimiz, dönüm başına 107 TL devlet desteği alıyor diye ikramiye alamıyor. Güler misin ağlar mısın? Milletin aklıyla dalga geçmeyin efendiler. Yazıktır bu paraya bel bağlayanlar, plan yapanlar var. Kışa girdik yakıtı, ısınması, giyinmesi her şey para. Emekliyle artık uğraşmayın” ifadelerini kullandı. 

BÜYÜK, ÖZEL’LE GÖRÜŞTÜ

CHP Karasu İlçe Başkanı Uğur Büyük, Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır ve Genel Başkan Özgür Özel ile makamlarında görüştüklerini de söyledi. Büyük, “Genel Başkanımız Özel ile yaptığımız görüşmede hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Ayrıca Genel Başkanımıza Karasu’nun sorunlarını da aktarma fırsatımız oldu. Bizleri makamında en iyi şekilde ağırlayan Genel Başkanımız Özgür Özel’e ve bizleri yalnız bırakmayan tüm vekillerimize teşekkür ediyorum” diye belirtti.