AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı, basında olaylı bir gündem oluşturarak değişti. Gündüz saatlerinde Ekrem Yüce’nin aday gösterildiğine dair haberler, tüm il basınında yer buldu. Akşam saatlerinde ise Yusuf Alemdar’ın adaylığının açıklanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü.

Bu değişimle birlikte siyasi kulislerde çalkalanmalar da başladı. Yorumlar, tahminler, tespitler havada uçuştu. “Kesin şu oldu, mutlaka filanca devreye girdi” vs. vs. vs… Neticede mevcut başkana teşekkür edildi. Hem de sevilen, başarılı çalışmalara imza atan. Sakarya’nın adını dışarıya duyuran, uluslararası spor alanında gözleri Sakarya’ya çevirten, tarım alanında önemli projeler ortaya koyan, Sakarya genelinde geniş yol çalışmalarına imza atan, başarılı bir başkana görünüyor ki sağlam bir siyasi operasyon çekildi içeriden.

Sakarya’daki bu değişimin önemi elbette var. Sakarya, AK Parti’nin sayılı kalelerinden biri olduğu için ulusal basın da bu durumu görmezden gelmedi. Halk TV, haber sitesinde değişime dair dikkat çeken tespitlerde bulundu ve değişimin mimarlarını ismini verdi. “Kulis: Ergün Atalay, Erdoğan ile görüştü, ismi rafa kalktı” başlıklı yazıda belirtilenler aynen şöyle:

SAKARYA’DA TÜRK-İŞ BAŞKANI ERGÜN ATALAY, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ, İSMİ RAFA KALKTI

“AKP’de seçim işleri başkanlığını yürüten Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da Ekrem Yüce’nin tekrar aday yapılması için çaba gösterdi. İddiaya göre Ekrem Yüce’nin ikinci kez aday gösterilmemesinde asıl etken ise kendisi de bir Sakaryalı olan ve Sakarya siyasetinde ‘gölge isim’ olarak bilinen TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ın Erdoğan’la yaptığı bir görüşme oldu.

Adaylıkların belirlendiği son düzlükte Ekrem Yüce’nin adaylığına karşı bir başka isim olan Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ile Erdoğan’ı ziyaret eden Ergün Atalay, Sakarya’da Ekrem Yüce’ye karşı tabanda büyük bir tepki olduğunu ve eğer tekrar aday gösterilirse bu tepkiye karşı AKP’nin durmakta zorlanacağını söyledi. Neredeyse son güne kadar masada olan Ekrem Yüce’nin ikinci dönem adaylığı, iddiaya göre anket sonuçları ve Ergün Atalay’ın söylediklerinin ardından böylece rafa kaldırıldı”

Bu haberin ısmarlama bir haber olduğu, yayınlanan mecradan açıkça tahmin edilebilir. Belli ki, sol basına biri veya birileri sufle vermiş. Sakarya kulislerinde konuşulan güçlü bir söylentiye göre de bu kişinin Ali İhsan Yavuz olabileceği yönündeydi. Tabii bunu ispatlamak zor. Yükü omuzdan atma girişimi midir yoksa başka hesaplar mı var kestirmek mümkün değil. Neticede Ekrem Yüce’ye bir siyasi operasyon çekildi. Önümüzdeki günler neler getirir bekleyip görelim. Halk TV’nin ısmarlama haberiyle de kafalardaki soru işareti biraz da olsa gitmiş midir, kararı vatandaşındır.