-

ÜRETİCİ DE MÜŞTERİ DE FİYATLARDAN MAĞDUR (izle):

...

Karasu’da faaliyet gösteren Enver Sarıoğlu Besicilik işletmecisi Ömer Önder Sarıoğlu, artan maliyetlerin hayvancılık sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti. Sarıoğlu, “Bir hayvanın yem maliyeti bile, kendi fiyatını geçti. Müşteri de haklı, müşteri de mağdur ama üretici de mağdur” dedi.

Karasu’da 1996 yılından beri hizmet veren Enver Sarıoğlu Besicilik’in Karasu ve Sakarya’nın yanı sıra İzmit ve İstanbul’a da hizmet verdiğini belirten Ömer Önder Sarıoğlu, kurban hazırlıklarına erken başladıklarını dile getirdi.

HERKES MAĞDUR

Hazırlıklarla birlikte artan maliyetlerin de altından kalkılamayacak boyuta geldiğine dikkat çeken Sarıoğlu, “Müşteriye fiyat veremiyoruz. Dört ayda neler değişecek bilemiyoruz. Maliyetlerin artması, kesim fiyatlarının ve kasap reyonlarındaki etin fiyatının da artması müşteriyi de üreticiyi de mağdur etmekte” diye konuştu.

“Ortada bir ekonomik kriz var. Savaşın da etkisi bizi kadar geliyor. Herkes şu an anlayışla karşılasa da kimi müşteri fiyatlara tepki gösteriyor” diyen Ömer Önder Sarıoğlu, “Hisse fiyatlarını 3 bin 500’den başlayarak 5 bine kadar olmasını planlıyoruz. Ama netleştiremiyoruz” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR ORTADA

Sarıoğlu artan fiyatlara ise şöyle örnek verdi: “Pancar küspesi geçen yıl 150 lirayken bugün 350-400 lira. Besi yeminin çuvalı 150’den 270’lere yükseldi. Saman balyası 15’den 30’a yükseldi. Daha kalitelisi ise 50-60’a çıktı. Arpa çuvalı 150’den 250’ye yükseldi. Yem fiyatları yüzde yüzlük bir artışa maruz kaldı”

Beklentilerinin her geçen yıl düştüğünü söyleyen işletmeci Sarıoğlu, “25-30 hayvan satarken bu yıl küçülmeye gittik. Artan maliyet ve alım gücünün düşmesi de bizi küçültmeye sürükledi. Kurban döneminde besicileri zor günler bekliyor. Yine de bu sektörden vazgeçmeyeceğiz, direnmeye çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı.