2005 ile 2008 yılları arasında Karasu Kaymakamlığı görevini gerçekleştiren Dr.İlker Gündüzöz, Muş Müftülüğü tarafından düzenlenen sertifika töreninde konuştu. Muş Valisi Gündüzöz'ün bu açıklamaları ulusal basında geniş yer buldu.

Karasu Kaymakamı olduğu yıllarda bir salon yaptıklarını belirten ve konuşmasında “4-6 yaş arasında, 12 yaşa kadar kelime-i şehadeti öğretmek yasaktı, nereden nereye geldik?” diyen Gündüzöz, Karasu’daki anısını şu sözlerle anlattı:

İRTİCA KARASU’DA HORTLADI

“Müftülüğün programı var. Hayırlı bir programla salon açılsın istedik. Ardından başladı tezvirat. 28 Şubat dönemi ve yansımaları var. Hala o zihniyet var. İrtica, Karasu’da hortladı. Bakın oradan buraya geldik. Hep birlikte mücadele ederek geldik. Benim diyeceğim tek şey şu. Bunlar öyle kolay elde edilmedi. Bakın bu çocuklar Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar. Ne zaman öğreniyorlar? 4-6 yaş arasında, 12 yaşa kadar kelime-i şehadeti öğretmek yasaktı.

Dinimize de maneviyatımıza da sahip çıkalım. Ben bu duygu ve düşüncelerle kıymetli yavrularımızın gözlerinden öpüyorum. Allah onları Kur'an ahlakıyla yaşamaya gark etsin. Ebedi hayatları da bu dünyadaki o temiz ahlakları ve imanları sayesinde cennette olsun. Bu memleketin ayağına taş değmesin”