Sakarya’da düzenlenen Hizmet İş Sendikası Sakarya Şubesi toplantısına katılan AK Parti Sakarya Milletvekili ve aynı zamanda Fiskobirlik Genel Başkanı Lütfi Bayraktar, kullandığı cümlelerle gündem oldu. Yaptıkları işe göre vekil maaşlarının yetersiz kaldığını vurgulayan Bayraktar, “Aldığımız maaş az demiyorum çok iyi para ama yapılan işe göre az. Bu iş, maaşla falan öyle yapılacak bir iş değil” sözleriyle gündem oldu.

VEKİL ÖZGÜR OLMALI

Milletvekillerinin 2023 yılı aylık maaşının 73 bin 379 TL olduğunu söyleyen Bayraktar, her masrafları da maaşlarından karşılandığının altını çizdi. Bayraktar, “Bir vekil özgür olmalı. İçimizde bu ülkeyi parsellemeye alışmış insanlar, belki bir kısım medya vekillerin özgür olmasını istemiyor. Rabbime hamdolsun fındığımız var, arka planda bir miktar birikimimiz var. Yoksa bu maaşlarla vekillerin bu çalışmayı yapabilme imkanı yok. Az demiyorum, çok iyi para ama yapılan işe göre az. Niye tartışılıyor bu konu? Muhtemelen vekillerin özgür olmasını istemiyorlar. Kanun yaparken bir yerlere muhtaç olmalarını istiyorlar” ifadelerini kullandı.

MAAŞLA YAPILMAZ

Vekil Bayraktar, konuşmasında vekillik işinin maaşla yapılacak bir iş olmadığını fakat kutsal bir iş olduğunu da sözlerine ekledi. Bayraktar, “Aldığımız maaşla her şeye rağmen çok fevkinde bir iş yapıyoruz. Bu iş maaşla falan öyle yapılacak bir iş değil. Kutsal, bu ülkede kaç kişi vekil olmuş. Ben Kirazlı Köyü’ndenim. Kocaali'den benim bölgemden üç tane vekil olmuş, ikisi burada yaşamamış. Ben, yerli olup da orada kalıp da vekil olan adamım, kardeşinizim. Belki 100 yıl daha bu imkan gelmeyecek. Önemini biliyoruz ama şu vekillerin pozisyonunun tartışılma meselesinin başka bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum” dedi. 2023 yılında AK Parti’den Sakarya birinci sıra milletvekili olarak seçilen Lütfi Bayraktar, 2007’de seçildiği Fiskobirlik Genel Başkanlığı görevini de halen devam ettirmekte.