Çarşamba günü AK Parti’den Karasu Belediye Başkan Aday Adayı Yakup Ayar, Saklıbahçe’de Karasu basınıyla bir araya gelerek toplantı yaptı. “Görev tarafımıza verilirse biz de saha çalışmaları ile bunu taçlandırmak istiyoruz” diyen Ayar, yapmayı planladığı hizmetleri, hedefleri ve projeleri açıkladı.

BAŞKAN SAHADA OLMALI

“Türkiye Yüzyılı’na yakışacak, 2033 yılına hedeflediğim projelerim” diyen Yakup Ayar, “Ben aday olsam da olmasam da bu projeler Karasu için yapılmalı. Bunların yapılması ilçemize değer katacaktır” dedi. “Belediye başkanı sahada olmalı” vurgusunu yapan Ayar, “Belediyede işleri personel ve başkan yardımcıları yapmalı başkan sadece onları yönetmelidir. Ben eğer o makama gelirsem daha çok sahada olmayı düşünüyorum. Muhtarlar, STK’lar, kamu kurum ve kuruluşları ile sık sık bir araya gelinmeli, tüm mahalleler ise gezilmeli. Bence siyaset böyle yapılmalı. Çünkü siyasetin merkezinde insan var. İnsana en çok dokunduğumuz noktada karşılık alırız” sözlerini kullandı.

PROJELERİNİ AÇIKLADI

Toplantı da tek tek projelerini de açıklayan Ayar, “İlçemizde sadece iki parkımız var. Araştırma yaparken Kabakoz Mahallesi’nde yaklaşık 30 dönümlük güzel bir alan tespit ettik. Potansiyel olarak alan var sadece üzerine işlem yapılması gerekiyor. Bu da bu bölgenin kendi ihtiyacını karşılayacaktır. Ayrıca ilçe merkezine katlı otopark yapılmalı. Stadyum ve gençlik merkezi için de ilçenin merkezinde bir revizyon yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bazı alanlar kaydırılmalı. Belediye başkanı bunu planlayıp ortaya bir vizyon koymalı. Mevcut stadyum kaldırılıp başka yere alınmalı ve daha kapsamlı hale getirilmeli. Mevcut alan ise başka ihtiyaçlar için kullanılmalı” dedi.

İLÇEMİZİN MENFAATİ

Karasu için bir macera parka ihtiyaç olduğunu da söyleyen Ayar, bununla ilgili de projesi olduğunu dile getirdi. Ayar, “Sakarya nehri kenarı uzatılarak olta balıkçılığı ve yürüyüş yolu projemiz var. Ayrıca merkezimize kapsamlı bir kütüphane, trafik park eğitim alanı ve en önemlisi de yaşlı bakım evi yapılmalı. Ayrıca bununla alakalı da kafamızda bir alan var” dedi. Küçük Sanayi Sitesi alanının oluşturulması gerektiğini de söyleyen Ayar, “Esnafında rahat edebileceği, daha kapsamlı, merkezdeki atölyeleri de o bölgeye alacak bir plan yapılmalı. Depremi de göz önüne alırsak konut altındaki dükkanların kaldırılması hepimizin menfaatine olacaktır” ifadelerini kullandı.

SAHİL PROJESİ TAMAMLANMALI

Karasu Limanı arkasında depolama ve konut alanı olduğunu söyleyen Yakup Ayar, “Burada ticari alanlar da oluşturulabilir. Limanın hareketliliği arttıkça bu alanlara ihtiyaç duyulacaktır” dedi. Sahil bandının da tamamlanması gerektiğini sözlerine ekleyen Ayar, “Şu anda 3 km’lik bir yol çalışması yapıldı. Küçük Boğaz-Yeni Mahallesi arası 10 km. Burası tamamlandığında Karasu’da sadece yazın nüfus hareketliliği değil kışında hareketlilik yaşanacaktır ve ekonomi de canlanacaktır” dedi. Ayar, belediyede proje destek merkezi kurmayı planladığını da belirtti. Eskiden yapılan festivallerin yeniden yapılması gerektiğini söyleyen Ayar, bu organizasyonların ilçe tanıtımına katkı sunacağını da söyledi.

YAZILI GÖREVİ DEĞİLDİR

Ak Parti Karasu Belediye Başkan Aday Adayı Yakup Ayar, belediye bünyesinde cenaze, hasta nakil aracının ve belli sayıda hasta yatağı bulundurulması gerektiğini de söyledi. “Ayar, bunlar belediyenin yazılı görevleri arasında değildir ama sosyal belediyecilik açısından yapılması gereken bir uygulamadır. Devlet, devletin buradaki temsilcisi belediye, bence bu noktalarda var olmak zorundadır. En azından vatandaşın yanında olduğunu bu şekilde hissettirebilmelidir” açıklamasında bulundu. Ayar, yaptığı açıklamanın ardından basının sorularını da yanıtladı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi