Karasu ilçemiz futbol takımları sayısı açısından oldukça zengin. Tahminimce bizim kadar fazla takıma sahip başka bir ilçe yoktur. Fakat gel gelelim alt yapı noktasında sayıca fazlalığa sahipken nitelik bazında oldukça kötü durumdayız. Karasu Futbol Akademisi, Aziziyespor ve Karasuspor’un alt yapıları aktif olarak çalışmakta. Peki 60.000 nüfuslu bir ilçede futbola ilgili mevcut çocuk sayısını üçe bölmek ne kadar mantıklı?

En önemlisi de bütçe sorunu. Yani para. Bu kadar futbol A takımı ve üç farklı alt yapı bütçe için aynı kişi ve kuruluşlara sponsorluk için gidiyorlar. İnşaatçılar, Gazi Metal ve Karasu Belediyesi bu üç kaynağı oluşturuyor. Peki her sene bu aynı kaynakları sömürüp sömürüp herhangi bir başarı sağlayamayan bu kulüpler ne kadar daha aynı sponsorlara gidebilecekler? Kendinizi bu sponsorların yerine koyun para veriyorsunuz karşılığında başarı, reklam ve saygınlık beklersiniz değil mi peki bunlardan hangileri sağlanıyor? Bence hiçbiri. Karşılıksız bir hibe sistemine dönmüş durumda bu sistem. Gelelim ne yapılabilir noktasına;

- Üç ayrı alt yapı takımını Karasuspor çatısı altında toplamak.

- Teknik ekibi genişleterek profesyonellere teslim etmek.

- Tek çatı altında tesisleşerek geleceğe yatırım yapmak.

- U-11, U-12, U-13, U-14, U-15, U-16, U-17 ve U-18 takımlarını oluşturarak bu kulübe 9-10 yaşlarında girip A takıma kadar her yaş kategorisinde aynı taktik, aynı disiplin ve yapıda futbolcular yetiştirmek.

- Sadece saha içinde değil saha dışında da gelişimlerini ve eğitimlerini takip etmek.

- Etkin bir Scout (Gözlemci) ekibi kurmak.

- İldeki ve çevre illerdeki tüm okullarla bağlantı kurarak yetenekli çocukları Alt Yapı Sistemine dahil etmek.

Burada tüm Türkiye’nin gıpta ile baktığı uygulanan bir Altınordu Futbol Akademisi modeli var. Heyet gönderin, inceleyin, fikir alışverişinde bulunun. Sistemlerinin üç temeli var;

İyi Birey: Adalet, alçak gönüllülük, dürüstlük, güler yüz/tatlı dil, konukseverlik, saygı sevgi, yardımseverlik.

İyi Vatandaş: Duruş, empati, farkındalık, paylaşmada ki ölçülülük, vefa, yurtseverlik.

İyi Futbolcu: Bilinç, cesaret, ciddiyet, coşku, çalışkanlık, dayanıklılık, dayanışma, inanç, gelişim, gurur, tempo, uyum.

Her şey hayal etmekle başlar. Hayal edin, projelendirin, ekonomik temellerini oluşturun ve uygulayın. Karasu’nun Gençlerine güvenin… Hayırlı Haftalar.