İlköğretim Haftası dolayısıyla Çarşamba günü saat 09:30’da Karasu Hükümet Konağı önünde çelenk töreni düzenlendi. Törene Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, ilçe protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş iştirak etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan’ın öğrencilerle birlikte çelengini Atatürk anıtına sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müzik Öğretmeni Emin Savaş Eröz yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Çelenk töreninin ardından Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu’nda saat 10:30’da kutlama programı düzenlendi. Programa İlçe Kaymakamı Aziz Mercan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ceren Yeşil, ilçe protokolü ve öğrenciler hazır bulundu.

 

Okul, eğitimin yuvası

 

Sunuculuğunu okulun Fen Bilgisi Öğretmeni Elif Kocadağ’ın yaptığı program, saygı duruşunda bulunulması ve okulun Müzik Öğretmeni Deniz Salur’un yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır. İnsanın yetiştiği, kendisini geliştirdiği bir kurum. Eğitime önem veren toplumlar, toplumsal kalınmayı başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmış toplumların arasında yer almaktır” ifadelerini kullandı. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren Atatürk’ün önderliğinde başlatılan okuma yazma seferberliğinin karşılığını bu gün de bulduğunu ve devan ettiğini ifade eden Turhan, geçmişten günümüze değin eğitim öğretim süreci değerlendirdi.

 

VİDEO HAZIRLANIYOR...

 

Gereksiz teknolojiden uzak kalın

 

Turhan’ın ardından kürsüyü devralan İlçe Kaymakamı Aziz Mercan, günün anlam ve önemine belirten öğrencilere yönelik bir konuşma yaptı. “Memleketimizin en önemli işi, eğitim işidir” diyen aziz Mercan, “Cehaletle mücadele eğitim ile olacak iş. Sevgili öğrenciler, teknolojinin çok hızlı geliştiği, bilginin çok hızlı üretilip yayıldığı bir dönemden geçiyorsunuz. Dolayısıyla sizin yaşayacağınız dönem, çok çetin ve rekabete açık bir dönem olacak. Bu dönemde başarılı olabilmeniz için, derslerinize çok sıkı çalışmalı, kitap okuma alışkanlığınızı geliştirmeli ve gereksiz teknolojiden uzak kalmaya özen göstermelisiniz” şeklinde konuştu. Mercan’ın konuşmalarının ardından ilköğretim haftasına yönelik şiirler okundu, piyesler seslendirildi ve Müzik Öğretmeni Deniz Salur ve bir öğrenci eşliğinde türkü dinletisi sunuldu. Yaklaşık bir saat süren programın sonunda dördüncü sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine sırasıyla “Hoş geldin” deyip öğrencilere hediye takdim etmesi renkli görüntülere sahne oldu.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Esra Aydın  /  VİDEO: Nevtan Angün