AK Parti ve MHP, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için anlaşmaya vardı. Sakarya’da Büyükşehir ve Karasu da dahil 14 ilçe AK Parti’ye verilirken, 2019’dan farklı olarak Taraklı’ya ilave Hendek ilçesi de MHP’ye verildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve MHP Grup Başkan Vekili Muhammed Levent Bülbül'ün yer aldığı komisyonca hazırlanan anlaşma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunuldu. Liderler, iki parti arasında hazırlanan bu protokolü onayladı. MHP'nin Hendek Belediye Başkan adayı olarak Turgut Babaoğlu, Taraklı Belediye Başkan adayı olarak da İbrahim Pilavcı ile devam etmesi bekleniyor.

MHP Karasu İlçe Başkanı Hamza Uğur, “Sakarya’da 16 ilçeden 2 ilçe MHP’ye verildi. Seçimlere de az bir süre kaldı. Başkanlarımız Turgut Babaoğlu ve İbrahim Pilavcı’ya başarılar diliyorum. Bu iki ilçemizde MHP’nin açık ara farkla kazanacaklarına eminim. Genel Merkezimizin aldığı kararlar doğrultusunda Cumhur İttifakı’nın payesi olarak biz de uyumlu şekilde çalışacağız” sözlerini kullandı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi