Karasu’da yayın yapan bir gazetede çıkan haber üzerine basın açıklaması yapma gereği duyduklarını ifade eden İYİ Parti İlçe Başkanı Levent Arslan, Karasu Haberleri İnternet Medyası’na konuştu. “İYİ Parti, sürece ihanet etmeden, doğru bir şekilde büyükşehir başkan adayının açıklanmasını bekliyor. Önümüzdeki hafta Salı günü büyükşehir belediyesi başkan adayımız açıklanacak. Başkan adayımızla birlikte istişareler yaparak, ittifak yapılabilecek ilçelerdeki oy oranları, hangi partinin daha önde olacağı ya da ittifaksız mı girilecek bu netleşecek” diyen Arslan, “CHP’den aday çıkartıldığı için bize gelerek görüşümüz alındı. Biz de kendilerine ilkelerimiz doğrultusunda büyükşehir belediye başkanının önemini anlattık. Şu an için İYİ Parti açısından CHP’ye bırakılmış bir ilçe yok. CHP’nin de bize bıraktığı bir ilçe yok. Sakarya için bir ittifak söz konusu değil. Fakat önümüzdeki hafta bir karar alınırsa sonuç o zaman ortaya çıkar. İYİ Parti İlçe Teşkilatı olarak adayımızı çıkartmak için hazırlıklarımızı tamamladık” şeklinde konuştu.

 

AK Parti bizi bekledi

 

Adaylarının henüz açıklanmaması söylentilerine de cevap veren İlçe Başkanı Levent Arslan, “İYİ Parti İlçe Teşkilatı’na başvuruda bulunan 11 aday adayımızdan eleme yaparak sayıyı 4’e indirdik. Şu an için 4 adet aday adayımız mevcut. Fakat herhangi bir adayımız mevcut değil. Büyükşehir Belediye başkan adayımız açıklandıktan sonra adayımız netlik kazanacak. Bugüne kadar beklememiz bazı söylentilere yol açtı. İYİ Parti yerel seçime ilk kez girecek bir parti olduğu için bekleme sürecini en iyi şekilde kullandı” dedi. “AK Parti’nin bugüne kadar beklemesinin sebebi de İYİ Parti’nin açıklama yapmamasıdır. Söylentilerde olduğu gibi biz AK Parti’yi beklemiyoruz, aksine AK Parti bizim açıklamamızı bekledi” şeklinde konuşan Arslan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

 

Belediyelerle bekanın alakası yok

 

“İYİ Parti’nin Sakarya’da 16 aday birden çıkartacağına inanıyorum. Sonuçta bir Millet İttifakı var. İttifak doğrultusunda derlerse ki, ‘şu parti, şu ilçede aday çıkartsın veya çıkartmasın’ biz ona uymak zorundayız. ‘Belediye giderse, beka gider’ görüşüne karşılık bizim ‘Önce millet, önce bayrak’ görüşümüz var. İYİ Parti, bayrak ve millet noktasında MHP ve AK Parti ile zaten aynı noktada. Fakat İYİ Parti olarak, particilik yapmadan genel seçimle yerel seçimin ayrımına vararak yol alacağız. Genel merkez, bir iş birliği yapar da bazı ilçelerde CHP’nin adayının desteklenmesini isterse, o ilçe teşkilatları genel merkez kararına saygı göstererek uyacaktır. Neticede ideolojiler, yerel seçimlerde işe yarayan görüşler değildir. Seçmen, belediyecilikte ideolojine değil adamlığına bakar. Belediye olarak ilçeyi yönetecek kapasitede olup olmadığına bakar. İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı olarak her kesimin kabulleneceği, karakterli bir aday çıkartacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”