-

MEB Özel Öğretim Genel Müdürlüğü ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 81 il müdürlüğüne gönderilen genelgeler ile resmi ve özel ayrımı yapmaksızın tüm eğitim kurumlarının faaliyeti askıya alınmıştı.

Bu kapsamda Karasu’da önce resmi oku öncesi eğitim kurumları ve anaokulları yüz yüze eğitime ara vermiş ardından da özel eğitim kurumları aynı şekilde faaliyetlerini durdurmuştu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu konuyla alakalı bir tasarrufunun bulunmadığını belirten İlhan Garip, eğitime devam ettiklerini belirtti.

HİZMETİMİZ TEDBİRLER EŞLİĞİNDE SÜRÜYOR

Özel Duru Gündüz Bakımevi Müdürü İlhan Garip, “Özel kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteriyor. Faaliyet türüne göre 0-14 yaş arası gündüz bakım evi hizmeti sunuyor” dedi.

Hizmet esası olarak okul öncesi eğitim kurumu olmayıp gündüzlü bakım faaliyeti yürüttüklerini ifade eden Garip, “Pandemiye yönelik aldığımız arttırılmış tedbirler eşliğinde özel kreş ve gündüz bakımevi hizmet vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.