Zafer Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Kolip, Cuma günü Karasu’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Öncü Karasu Gazetesi ve Karasu Haberleri İnternet Medyası’nı ziyaret eden Kolip, Sakarya’nın 22 senedir aynı zihniyetle yönetildiğini ve şehrin kronikleşmiş sorunlarına çözüm bulunamadığını vurguladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

“Önümüzde yerel bir seçim var” diyen Cihan Kolip, “Büyükşehir adaylarımız çok. Bunların hangisi bu şehrin sorunlarına hakim? Kimin sorunlarına çözüm önerileri var? Hepsi koca bir soru işareti. Bu adaylara AK Parti’nin Büyükşehir Başkan Adayı Yusuf Alemdar’ı da dahil ederek şunu söylüyorum. Bu şehir 22 senedir aynı zihniyetle yönetiliyor. Şehrimizin kronikleşmiş sorunları var. En öncelik sorun ise depreme yönelik kentsel dönüşüm. Bu şehirde daha bunun adımları bile atılmadı” diye konuştu.

ŞEHİR GÜVENLİ OLMALI

Kolip, “Büyükşehir’e aday olan Yusuf Alemdar, Serdivan’da eski binalarla ilgili tek bir işlem dahi yapmamış. Sakarya’da binlerce kişi Büyükşehir’in tespit ettiği güvensiz konutlarda yaşıyor. Geçen 25 senede bunlarla ilgili tek bir hamle yok. Büyükşehir başkanının birinci vazifesi insanların güven içinde yaşayacağı konutlar oluşturması. Şehir güvenli bir şehir olmalı. Öyle mi? Değil. İktidar yönetiminde olan Büyükşehir, birinci önemli vazifesini dahi yerine getirememiştir” vurgusunu yaptı.

GÜZERGAH YANLIŞ

Şehirde trafik keşmekeşliği yaşandığını da söyleyen Kolip, “Karasu’da aracımı park edecek yer bulamadım. Sakarya’da aynı şekilde. Araç sayıları günden güne artıyor. Raylı sistem doğru bir proje ama güzergahı yanlış. Doğu-batı yönünde değil kuzey-güney yönünde olmalıdır. Ayrıca bu projeye Karasu-Kocaali başta olmak üzere çevre ilçelerde dahil edilmelidir. Biz bunu gerçekleştireceğiz” dedi. Sakarya’daki yüksek su fiyatlarına da değinen Kolip, “Her tarafımızda su var. Fakat faturalarımız çok pahalı. Çünkü yüzde 47 su kaybımız var ve bunun için de kimse bir önlem almamış” sözlerini kullandı.

ÇÖZÜM PROJELERİMİZ VAR

Sakarya’nın çok fazla sorunları olduğunu da söyleyen Zafer Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Kolip, “Sorunlara iktidar partisi bu zamana kadar hiçbir çözüm bulamadı. Ama bakıyoruz hala adaylık peşindeler. Bu şehre bu tür kişilerin aday olması başka kötülük yapmayı gerektirmiyor bence. Sakarya için ilimizin 16 ilçesi için gençliğimizin eğitimi, onların geleceği ve daha yaşanabilir bir memleket için Zafer Partisi olarak buradayız. Her soruna bir çözüm projesi ile karşınızdayız ve sizlerin desteğini bekliyoruz” dedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi